print logo

NH Collection Copenhagen - nyt luksushotel i 'Ørkenfortet'


Se transformationen fra kontorbygning til luksushotel, når vi besøger den ikoniske christianshavnerbygning Strandgade 7 - også kendt som Ørkenfortet - før dørene åbner for de første hotelgæster i byens nye 5-stjernede hotel.

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr for at kunne deltage. Det er ikke muligt at låne.

Deltagerliste (opdateret 09.06.2021)

Luk fuld beskrivelse

Det bliver den internationale hotelkæde NH Hotel Group, der bliver operatør på det nye luksushotel på Strandgade 7 - bygningen der blandt københavnere er kendt som Ørkenfortet.

Hotellet åbner med 394 værelser under navnet NH Collection Copenhagen til efteråret, og vi får mulighed for at se transformationen fra kontorbygning til 5-stjernet hotel, mens de sidste færdiggørelser finder sted (bemærk derfor at dele af bygningen er byggeplads).

Den karakteristiske bygning på godt og vel 33.000 m2 blev opført i årene 1957-1962, tegnet af arkitekten Palle Suenson og var oprindeligt hovedsæde og administrationsbygning for skibsværftet B&W. Siden har bygningen haft forskellige lejere og ejere og var i de seneste to årtier bankhovedsæde.

Bygningen har siden 1995 været ejet af ATP Ejendomme, der som bygherre står bag den gennmgribende ombygning og modernisering, der er sket med respekt for ejendommes karakter og egenart, tegnet af Arkitema Architects og Henning Larsen Architects og med NCC Danmark som entreprenør.

Det overordnende ønske har været at skabe et mere åbent og transparent udtryk, hvilket er sket med en ny facade og udvidelse af stueetagen mod Torvegade samt en ny transparent tilbygning øverst, så bygningen nu står med en ekstra etage. 

Ombygningen har også givet plads til en nybygget trappe fra Knippelsbro, som skaber en direkte forbindelse til havnepromenaden og hotellets restaurant, café og bar ved kajkanten. Fra gaden er der kig til kælderen, som indrettes til bl.a. køkken- og fitnessfaciliteter.

Vi ser og hører om det store projekt på en rundvisning med ATP Ejendomme og NCC. 

BEMÆRK at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedssko og hjelm for at deltage. Der er IKKE mulighed for at låne udstyr. Vi medbringer veste og sikkerhedsbiller, som også skal bæres.
 

Vedr. corona

 • Vi følger naturligvis de gældende restriktioner på dagen for arrangementet (med forbehold for ændringer/aflysning) 
 • Deltagelse kræver gyldigt corona-pas
 • Alle skal bære mundbind/visir ved arrangementet
 • Vi medbringer/bruger håndsprit
 • Vi holder behørig afstand
 • Du skal ikke komme, hvis du har COVID-19-lignende symptomer eller generelt føler dig syg

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

 • 15:00 Velkomst v/ Byens Netværk
 • 15:10 Om projektet v/ Mette Munkedal Tange, Senior projektchef i ATP Ejendomme og Karina Mary Andersen, Projektdirektør i NCC
 • 15:30 Rundvisning
 • 16:30 Netværk og en lille forfriskning
 • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/06 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Strandgade 7
1401 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved porten ved havnekanten (lige ved stoppet til havnebussen)

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

14/06 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Strandgade 7
1401 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved porten ved havnekanten (lige ved stoppet til havnebussen)

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk