Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


30. juli 2020

Så er vi så småt ved at være tilbage efter sommerferien, og vi har i dén grad glædet os til at tage hul på en ny sæson, hvor vi kan skrue op for både faglige og sociale arrangementer frigjort af forårets mere begrænsende forsamlingsforbud.

Allerførst glæder vi os til at se rigtig mange af jer til en hyggelig netværksbar i Fæstningens Materialgård, hvor Byens Saloner går "live" igen for første gang efter nedlukningen. Vi har inviteret fire interessante repræsentanter fra forskellige hjørner af branchen til at fortælle, hvordan coronakrisen har påvirket deres fagområde - og hvad vi kan gøre fremadrettet for at tilpasse vores byer, arkitektur og samarbejde til en ny normal. Arrangementet rundes af i den hyggelige gårdhave (hvis vejret tillader det) med masser af uformel erfaringsudveksling, et par kølige glas vin og lyden af det unge jazzband FOUR, der på festlig vis markerer, at vi endelig har rammerne til at mødes igen på mere uformel vis. 


Senere på måneden kan du komme med en tur på det nyåbnede Frihedsmuseum, som vi besøger helt eksklusivt efter lukketid med en introduktion til museets arkitektur, historie og byggeproces ved bygnings- og projektchef på Nationalmuseet, Ulrik Abild. Bemærk, at vi også har et andet arrangement i kalenderen samme dag, nemlig Hotelprojekt på Strandgade den 25. august, så vær lige opmærksom på dette, inden du eventuelt får lavet en uheldig dobbeltbooking.  


Du kan også tage med på besøg i den buldrende kreative bydel Musicon ved Roskilde, hvor vi skal se og høre, hvordan man planlægger et byområde, der ikke har en forudgående fastlagt masterplan. Vi går på opdagelse i den utraditionelle bydel, hvor musik, kunst, festivalhøjskole, urbant handelsstrøg, LAR-anlagt skaterbane, cirkulære ressourceskure og masser af nyt og eksperimenterende boligbyggeri er med til at give området sin særlige karakter. 


Inden ferien gjorde vi også klar til hele tre spændende arrangementer i Aarhus: Byvandring og debatsalon om Sammenhængskraft i det socialt mangfoldige Sydhavnskvarter (Aarhus' pendant til kødbyen), bustur til Maltfabrikken i Ebeltoft og endelig et besøg på det nye BOOK1 Designhostel i Mølleparken. Husk at fortælle jeres kolleger fra vest, at vores arrangementer er gratis for dem, og at de endelig må være med til byde ind til vores aktive netværk i det jyske. 


Til sidst skal lyde et stort velkommen til nyt medlem 3E Byggeteknik A/S. Vi glæder os til at hilse på jer ved kommende arrangementer.


Glædelig sommerhilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns ny bydel, 13. august - venteliste
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Teater: Time Travel Tours, 20. august - Få pladser
Byens Netværk og Time Travel Tours inviterer på en tidsrejse til fremtidens København. Undervejs gør vi ophold på udvalgte steder i byen, hvor byrummet danner en levende baggrund for forestillingens leg med tidsrejsen som fiktion.


Det nye Frihedsmuseum, 25. august
Kom ind og se det nye Frihedsmuseum i Churchillparken på en omvisning efter lukketid med introduktion af Nationalmuseets Bygnings- og Projektchef, der fortæller om museets historie og byggeprocessen bag det nye museum.


Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august - Få pladser
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - NY DATO
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Villa Copenhagen - fra postbygning til luksushotel​, 24. juni
 Fotoreportage

 


Ørsteds Haver - fra grå til grøn facade​, 22. juni
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du skal se i sommeren 2020

I år skal rigtig mange af os holde ferie i Danmark. Vi gentager derfor en god tradition og kommer her med anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


MYstrain online-kursus til forebyggelse af stress
Medlemmer af Byens Netværk kan få gratis adgang online-kursus til forebyggelse af stress indtil den 31. juli. Tilbuddet gælder alle ansatte i virksomheden. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link