Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. juni 2021

Kalder Aarhus!

Byens Netværk er alle byers netværk, og i 2019 cementerede vi det ved at styrke vores aktiviteter i Aarhus. I dag har vi således to netværksgrupper i Aarhus: Byens Strateger Aarhus samt Byens Udvikling Aarhus. Og så er en ny gruppe på vej: Din, min og vores by Aarhus med fokus på udvikling af byen i en socialt bæredygtig retning.

Der er enkelte pladser i nogle af grupperne. Kunne en af grupperne derfor være noget for dig, er du velkommen til at kontakte Henriette på hsl@byensnetvaerk.dk, så vi kan finde ud af, om der er et muligt match. Alle netværksgrupper er tværfagligt sammensat og skal derfor afspejle en mangfoldighed i deltagerskaren.

Som det har været med alle vores arrangementer det seneste år, så har arrangementerne i Aarhus selvfølgelig også været ramt af corona-restriktionerne. Men nu er vi på banen igen - også i Aarhus, hvor vi den 24. juni skal se omdannelsen af det tidligere hovedbibliotek i Mølleparken, der nu er åbnet som et nyt hostel-koncept under navnet BOOK1 Design Hostel.

Du kan også møde Byens Netværks sekretariat og dine lokale netværkskolleger, når vi i august inviterer til Intromøde og netværk i Aarhus. Arrangementet er åbent for alle, der har lyst til at høre mere om, hvad et medlemskab af Byens Netværk kan bruges til af både dig og din virksomhed, så er du ikke allerede medlem, eller har I ikke fået "taget hul på" jeres medlemskab endnu, så er det en oplagt mulighed for at lære foreningen og andre (nye) medlemmer at kende. 

Men intet netværk uden jer - derfor har vi brug for jeres hjælp til at sprede budskabet om Byens Netværk internt i jeres virksomheder og organisationer og til jeres øvrige netværk, så endnu flere kan få glæde af vores aktiviteter.  

Vi glæder os til at se dig - både i Aarhus og i København. Fysisk og digitalt. Der er stadig pladser på flere af vores kommende arrangementer.      


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SMJ har over 50 års erfaring og tilbyder hurtige responstider og kvalitetssikret rådgivning indenfor tekniske installationer i byggeriet. SMJ har to kontorer på Færøerne og et nyåbnet kontor i København og løser flere opgaver på danske projekter. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fælles om det fælles

Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i. Læs Byens Klumme med Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der argumenterer for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lærke Jul Gagner, Byggeudviklingschef i BO-VEST, svarer bl.a. på, hvordan boligorganisationer spiller en rolle i den grønne omstilling, og hvordan BO-VEST arbejder inden for rammerne af en ny bæredygtighedspolitik. Klik ind og læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Byggebranchen ser grønt!, 10. & 11. juni - venteliste
Byens Netværk og Byggesocietetet samler den danske bygge- og ejendomsbranche til et par spændende faglige og festlige netværksdage, hvor vi retter spotlyset mod det nok mest aktuelle emne af dem alle: Byggebranchen og den grønne omstilling.


Kaffe-Rendez-Vous i Kastrup, 11. juni
Byens Netværks traditionsrige Kaffe-Rendez-Vous, kendt fra Cannes, er i år rykket til Kastrup. Så kom forbi Café Kystens Perle og nyd en kop kaffe og en croissant med dine netværks- og branchekolleger. Arrangementet er åbent for alle.


NH Collection Copenhagen - nyt luksushotel, 14. juni - få pladser
Se transformationen fra kontorbygning til luksushotel, når vi besøger den ikoniske christianshavnerbygning Strandgade 7 - også kendt som Ørkenfortet - før dørene åbner for de første hotelgæster i byens nye 5-stjernede hotel.


Stenhård kvinde i Mellemøsten - online oplæg v/ Susan Moser, 16. juni
Susan Moser er verdensførende ekspert i natursten. Hør om hendes arbejdsliv, projekter og erfaringer fra Mellemøsten - og få undervejs indblik i hendes personlige historie om at kombinere forretning og eventyr. 


Byens formål i fremtiden?, 18. juni
I samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning inviterer vi til debat om fremtiden for vores byer. Debatten foregår online og lives-streames direkte fra Altinget som en del af programmet for Folkemødet. 


Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 18. juni
Politikere og aktører i byggebranchen diskuterer byggeriets aktuelle dilemmaer. Debatten kan opleves fysisk på Folkemødet i Allinge, men bliver også live-streamet, så du kan se med online. 


Renovering af Lyngby Rådhus, 21. juni - venteliste
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​, 22. juni
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Bydelsvandring i Jernbanebyen​, 24. juni
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus, 24. juni
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som nyt design hostel. Vi ser og hører nærmere om det nye hostelkoncept BOOK1 og transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, der tilbyder nye oplevelser for både gæster og lokale.


25hours Hotels Copenhagen – The Trinity Quarter, 29. juni
Et nyt hotel i et 'nyt' kvarter. På Købmagergade i København er historiske ejendomme under transformation og åbner i 2022 som nyt hotel drevet hotelkæden 25hours Hotels. Vi tager på byggepladsbesøg med bygherre og arkitekt og ser og hører om projektet.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september - kommende arrangement
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Studietur til Færøerne, UDSAT TIL FORÅRET 2022
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Generalforsamling 2021, 31. maj
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Remiseparken, 19. maj
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

Sommer på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion.


"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Byens Samtaler

www.byens-netvaerk.dk

Byens Samtaler – med med Steen Hildebrandt og Natalie Mossin
Byens Samtaler stille skarpt på FN's Verdensmål i en verden præget af krise(r). Se - og hør - med i Byens Samtaler her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Pure Material webinar – The waste is the win, 8. juni
Fagerhult inviterer til "Pure Material webinar – The waste is the win" Tirsdag d. 8 juni kl. 10.00-10.30


www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding.


Skal du til MIPIM 2021? Book værelser på Hotel ChanteClair
Skal du til Mipim i september, kan du booke overnatning på "vores" hyggelige netværkshotel Hotel ChanteClair i Cannes. Kontakt Hotel ChanteClair direkte for nærmere info. Fra 2022 er der igen mulighed for at booke logi gennem Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021
Kursusrækken ”Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021” i RAADVAD fortsætter med syv dage, der tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


www.byens-netvaerk.dk

Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen. Magasinet er gratis.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link