Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. maj 2021

Sidst tog vi en eftermiddag til Grønland - nu tager vi en tur til Mellemøsten, og du skal hverken tænke på coronapas eller karantæneregler.

Kom med på en virtuel rejse til Mellemøsten, når vi får et blik ind i Susan Mosers arbejdsliv og rolle som ikke bare verdensledende rådgiver inden for natursten, men også som rådgiver i en del af verden, hvor ens køn ikke er uden betydning. Undervejs hører vi om Susans vej ind i Mellemøsten, om nogle af de mange projekter, hun har været med på og om, hvordan hun kombinerer rollerne som både forretningskvinde og eventyrer. Der er online foredrag med Susan Moser om at være Stenhård kvinde i Mellemøsten

Vi bliver lidt i rejseverdenen, når vi (gen)ser det nye luksushotel NH Collection Copenhagen, der til efteråret åbner i Strandgade 7 - bygningen der også er kendt som 'Ørkenfortet'. Sammen med bygherre og entreprenør ser og hører vi om transformationen fra karekteristisk kontorbygning til 5-stjernet hotel, mens de sidste færdiggørelser finder sted. Bemærk derfor at dele af bygningen er byggeplads, og at deltagelse kræver, at man selv medbringer sikkerhedsudstyr.

I august skulle rejsen også have gået til Færøerne, hvor vi har planlagt studietur. Vi har dog valgt at udskyde turen til foråret 2022, og det kan betyde, at der er nogle af de tilmeldte, der bliver forhindret i at deltage. Vi kender endnu ikke datoen, men vil du på venteliste til turen, så skriv en mail til Henriette på hsl@byensnetvaerk.dk

Herhjemme igen kan du også komme med til hele to arrangementer i Lyngby med en dags mellemrum. Det ene er et besøg til Lyngbys ikoniske rådhus, der de kommende år skal gennemgå en omfattende restaurering og modernisering. Vi hører om renoveringen af Lyngby Rådhus og bliver samtidig opdateret på nogle af de store fysiske ændringer, som finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.

Det andet besøg går til BaseCamp Skovbrynet Lyngby, hvor både arkitektur og landskab er i højsædet. I det enorme byggeri finder man både en grøn tagpark med løbesti samt studieboliger, lejeboliger og firmaboliger, hvor ambitionen er at tilbyde et levende miljø med plads til fællesskaber, hvad enten man er forsker eller lige flyttet hjemmefra.
 
Sidst men ikke mindst kan vi byde endnu et nyt medlem velkommen, nemlig Sustainable Law Advokatfirma I/S, som har været beskæftiget med projektudvikling gennem mere end 30 år. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer. 


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SMJ har over 50 års erfaring og tilbyder hurtige responstider og kvalitetssikret rådgivning indenfor tekniske installationer i byggeriet. SMJ har to kontorer på Færøerne og et nyåbnet kontor i København og løser flere opgaver på danske projekter. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fælles om det fælles

Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i. Læs Byens Klumme med Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der argumenterer for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lærke Jul Gagner, Byggeudviklingschef i BO-VEST, svarer bl.a. på, hvordan boligorganisationer spiller en rolle i den grønne omstilling, og hvordan BO-VEST arbejder inden for rammerne af en ny bæredygtighedspolitik. Klik ind og læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Tunnelfabrikken & Kulturdistrikt Nordhavn, 27. maj - få pladser
Kom med og se Tunnelfabrikken inden den påbegynder sin omfattende omdannelse fra gigantisk industribygning til kommende kulturdistrikt. Vi hører om visionerne for det storstilede projekt og om Kulturdistrikt Østerbro & Nordhavn, som Tunnelfabrikken indgår i.


Generalforsamling i Byens Netværk, 31. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger, når Byens Netværk mødes i Fæstningens Materialgård. 


www.byens-netvaerk.dk

Byggebranchen ser grønt!, 10. & 11. juni - få pladser
Byens Netværk og Byggesocietetet samler den danske bygge- og ejendomsbranche til et par spændende faglige og festlige netværksdage, hvor vi retter spotlyset mod det nok mest aktuelle emne af dem alle: Byggebranchen og den grønne omstilling.


NH Collection Copenhagen - nyt luksushotel, 14. juni
Se transformationen fra kontorbygning til luksushotel, når vi besøger den ikoniske christianshavnerbygning Strandgade 7 - også kendt som Ørkenfortet - før dørene åbner for de første hotelgæster i byens nye 5-stjernede hotel.


Stenhård kvinde i Mellemøsten - online oplæg v/ Susan Moser, 16. juni
Susan Moser er verdensførende ekspert i natursten. Hør om hendes arbejdsliv, projekter og erfaringer fra Mellemøsten - og få undervejs indblik i hendes personlige historie om at kombinere forretning og eventyr. 


Renovering af Lyngby Rådhus, 21. juni
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​, 22. juni
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus, 24. juni
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som nyt design hostel. Vi ser og hører nærmere om det nye hostelkoncept BOOK1 og transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, der tilbyder nye oplevelser for både gæster og lokale.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september - kommende arrangement
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Studietur til Færøerne, UDSAT TIL FORÅRET 2022
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Byvandring på Christianshavn, Slotsholmen og Indre By, 6. maj
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Byens Samtaler

www.byens-netvaerk.dk

Byens Samtaler – med arkitekturredaktør Karsten Ifversen
Hvad sker der i byudviklingen, og hvad kan vi glæde os til at se, når vi igen må komme ud og se på ny dansk arkitektur? Få svarene i videopodcasten med Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen. Se og hør med i premieren på Byens Samtaler her.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Kønskamp i byggebranchen - hvor lige skal vi være?
Byens Podcast undersøger, hvad det er, der holder så mange af de unge kvinder væk fra landets byggearbejdspladser. Vi har talt med både ansatte og arbejdsgivere om, hvordan byggebranchen kan åbne sig for flere kvindelige talenter.


Byens Podcast: Naturen ind i byerne!
Byerne vokser og det samme gør behovet for grønne og rekreative områder til byboerne. Men hvordan omsætter vi de grønne ambitioner til gode og bæredygtige byrum, og hvordan sikrer vi den bedst mulige balance i forholdet mellem byer, mennesker og natur? 


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding.


www.byens-netvaerk.dk

Online konference: Politisk medvind – hvordan støtter byggebranchen op?, 2. juni
Green Building Council Denmark inviterer til online konference med fokus på strategi for bæredygtigt byggeri og EU Green Deal perspektiv.


Skal du til MIPIM 2021? Book værelser på Hotel ChanteClair
Skal du til Mipim i september, kan du booke overnatning på "vores" hyggelige netværkshotel Hotel ChanteClair i Cannes. Kontakt Hotel ChanteClair direkte for nærmere info. Fra 2022 er der igen mulighed for at booke logi gennem Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021
Kursusrækken ”Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021” i RAADVAD fortsætter med syv dage, der tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


www.byens-netvaerk.dk

Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen. Magasinet er gratis.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link