Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. oktober 2021

5 hjerter i Politiken, 5 stjerner i Berlingske og en nominering til den prestigefyldte Mies van der Rohe pris. Det er, hvad et nyt byhus i Ny Østergade kan bryste sig af, og nu kan du komme med ind bag facaden og høre om projektet, der er skudt op, hvor der tidligere lå en forsømt parkeringsplads. Nu står i stedet en byejendom, der på samme tid er moderne og klassisk, og som binder et tidligere tomt hul i gaderummet sammen og skaber ny værdi i kvarteret med blandede funktioner som detailhandel, kontorer og boliger - og som også byder på en smuk taghave med udsigt over byen. 

Du kan også komme i nærkontakt med byens udvikling på Amager Fælled, når vi blænder op for debatten Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Med afsæt i det konfliktfyldte territorium på Amager Fælled stiller vi skarpt på de demokratiske processer bag tidens store byudviklingsprojekter, hvor kløften mellem borgere, politikere og byggebranche vokser sig større dag for dag. Vi tager temperaturen på dynamikkerne i tidens byudvikling og stiller spørgsmålet: Er tiden inde til, at vi efterser det demokratiske system?

Til debatten har vi inviteret et stærkt panel af fagfolk og politikere: Erling Thygesen, Fælledby P/S, Steffen Rasmussen, Amager Fælleds Venner, Anne Katrine Harders, Dansk Arkitektur Center, Johan Galster, We Do Democracy, og ikke mindst de to kandidater til overborgmesterposten, Sophie Hæstorp Andersen (S) og Line Barfod (E). 

Husk også at tilmelde dig vores arrangementer i Aarhus - og sig det videre til dine kolleger i det jyske - når vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark. Og ikke mindst når vi for første gang samler branchen til nytårskur i Aarhus til en festlig aften på Restaurant MALT midt i den historiske Ceres By. 

Sidst men ikke mindst er Byens Stafet blevet overdraget til en ny stafetholder og er landet hos Martha Lewis, der er Head of Materials i Henning Larsen Architects. Læs bl.a. hvordan hun arbejder for at udbrede viden, som kan bidrage til, at byggebranchen kan tage ansvar for den ”triple planetary crisis” med klimaforandringer, tab af biodiversitet og massiv forurening, vi står overfor. Og se selvfølgelig også hvem stafetten er sendt videre til. 

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

KART Rådgivende Ingeniører søger aktivt at forbedre den danske byggemasse og lave løsninger, som kan anvendes globalt. Vi yder rådgivning til både erhverv, private og det offentlige og skaber værdi ved at gennemtænke projektet inden start, så resultatet har den rette balance mellem kvalitet, miljø og økonomi. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen Architects. Læs hvad der optager hende i arbejdet for at udbrede viden til byggebranchen om genanvendelse af byggematerialer samt reduktion af CO2-udledning og farlige stoffer. Læs med her


Kommende arrangementer

Nyboder – restaurering og modernisering, 26. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde, 2. november - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter, 3. november
Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark, og hører om stedets visioner og arkitektur.


Byens Saloner: Stadsarkitekter på Klimakurs, 18. november
Kom med til endnu en salon i serien om landets stadsarkitekter. Denne gang sætter vi spot på verdensmålene og den klimapolitiske dagsorden i selskab med Lisbet Wolters fra Vejle og Tina Saaby fra Gladsaxe, der spiller en central rolle for den bæredygtige omstilling i deres kommuner. 


Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen​, 24. november
Vi tager temperaturen på dynamikkerne i tidens byudvikling, hvor kløften mellem borgere, politikere og byggebranche vokser sig større dag for dag. Er tiden inde til, at vi efterser det demokratiske system? Debat med et stærkt panel af fagfolk og politikere.


Classic Car House, 25. november 
I Kgs. Lyngby skal det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård omdannes til et bilmuseum og oplevelsesunivers for klassiske biler. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om visionerne for det kommende Classic Car House, der forventes at åbne i 2023. 


Nyt byhus i Ny Østergade, 30. november
Hvior der tidligere lå en forsømt parkeringsplads på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, står nu et anmelderrost nyt byhus, der på samme tid er moderne og klassisk, og som skaber ny værdi og sammenhæng i kvarteret. Vi får et kig ind bag facaden.


Byens Saloner: En branche i balance​, 2. december
Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar samler vi branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Med udgangspunkt i de gode erfaringer og businesscases diskuterer vi, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Læringshuset Nærheden - fremtidens skole
 Fotoreportage


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
 Fotoreportage

 


"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Online intromøde om MIPIM 2022, 28. oktober
Online intromøde om udstillingsmuligheder på MIPIM 2022 med deltagelse af Byggesocietetet, Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri.


Nyheder fra medlemmerne

Bogreception: "Tro, sten og kærlighed – En eventyrers fortællinger" af Susan Moser, 4. november
Susan Moser inviterer til bogreception på Rungstedlund ifm. udgivelsen af bogen ”Tro, sten og kærlighed – En eventyrers fortællinger", der er hendes "come-back" til livet. 


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Nordisk træbyskonference i Helsingør, 11.-12. november
Invitation til Nordisk træbyskonference i Helsingør den 11.-12. november med temaet: Holdbare byer og bygninger af TRÆ – i Norden. Få to dage med alt om, hvad træbygninger og byområder med træ kan i forhold til bæredygtighed, identitet og udvikling.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link