print logo
Byens netværk

Områdeløftet i Sundholmskvarteret - Social ansvarlighed og bæredygtig byudvikling


Foto: Sundholmskvarteret.dk

Fotoreportage

Tag med på tur til en af Amagers skjulte perler og få indsigt i hvordan Områdeløft Sundholmskvarteret har tænkt i klimavenlige og bæredygtige løsninger samt metoder til at engagere borgere og samarbejde på tværs af institutioner.

Sundholmskvarteret på Amager er en bydel i rivende udvikling efter en kraftig indsats af områdets beboere, institutioner og lokale ildsjæle. Vi tager på opdagelse i områdets kunstinstallationer, nyomdannede parker, bæredygtige løsninger og får en snak om social ansvarlighed, borgerinddragelsesinitiativer og lokale tiltag.

Områdeløft Sundholmskvarteret har fra begyndelsen i 2009 arbejdet med temaet ’Social Ansvarlighed’. Via en progressiv borgerinddragelsesproces går de kontinuerligt i dialog med områdets borgere for at skabe en bedre sammenhængskraft og identitet for kvarteret. Det viser sig i lokale borgerdrevne projekter, byrumsarkitektur og socialøkonomiske tiltag.


Foto: Sundholmen, grandts.dk

Mangfoldigt kvarter
Sundholmskvarteret er et broget kvarter med mange forskellige typer borgere, herunder en del socialt udsatte. Det har været en udfordring at skabe forståelse på tværs af kulturer, etniciteter og kommunale instanser. Alligevel formår områdeløftet at skabe synergi mellem forskellige aktører og helhedsplaner i området, hvilket vi vil se, når vi kommer forbi midlertidige og permanente byrumsløsninger i Sundholm, Skotlands Plads og Byhaven.
 



Program

  • 15:30
    Velkommen v/Byens Netværk og Claus Hald, DEAS Erhverv. Kaffe og croissanter
  • 15:40
    Oplæg om områdeløft i udsatte byområder v/Øystein Leonardsen, Projektchef for Sundholmskvarterets Områdeløft
  • 16:00
    Rundtur i Sundholmskvarteret med stop ved Kornblomstparken - en ny spændende partnerskabsbaseret bypark og Skotlands Plads med brugerdrevne bede. v/Mette Prag, arkitekt, Sundholmskvarterets områdeløft
  • 16:45
    Rundvisning på Sundholm – en af Københavns gamle og mest berygtede arbejdsanstalter, nu en oase for kvarterets borgere og brugere. Besøg hos Bybi v/ Sia Boesen, miljø og bynatur, Sundholmskvarterets Områdeløft
  • 17:10
    Netværk og forfriskninger i Byhaven
  • 18:00
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

21/08 2013 15:30 - 18:00

Adresse

Sundholmsvej 8
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

21/08 2013 15:30 - 18:00

Adresse

Sundholmsvej 8
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk