print logo
Byens netværk

Byens Klumme

Her kan du læse spændende indlæg om aktuelle emner på tværs af byggebranchen. Byens Netværk udpeger cirka fire gange om året medlemmer eller gæsteskribenter med en interessant faglig indfaldsvinkel til at byde ind på specifikke emner om byens udvikling. 

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?04. november 2021

Da debatten om MeToo, ligestilling og diversitet blev skudt i gang i 2017 måtte mange erkende, at vi i Danmark ikke er helt så lige, som vi går og tror. Byggeriet er en af de brancher, der især halter bagefter, og der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil.

læs mere Skrevet af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar
Kære Kaare

Kære Kaare17. juni 2021

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.

læs mere Skrevet af Anna Esbjørn, programchef, Fremtidens Byer i CONCITO
Fælles om det fælles

Fælles om det fælles10. maj 2021

Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men endnu ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i. Boligprisernes himmelflugt indebærer, at byens åbne, sociale rum også sendes på flugt. Sådan skriver Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der i Byens Klumme argumenterer for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på.

læs mere Skrevet af Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation
Fremtidens byer skal efterligne slummens dna

Fremtidens byer skal efterligne slummens dna27. januar 2021

Corona-pandemien har vist, at mennesker på hele kloden kan omstille sig til en udfordrende hverdag uden varsel. I Byens Klumme reflekterer direktør fra Nationalmuseet, Rane Willerslev, over tiden her og nu - og hvordan fremtidens byer måske kan lære af de selvopståede bystrukturer i nogle af verdens største slumområder.

læs mere Skrevet af Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet
Social bæredygtighed handler IKKE kun om arkitektur…

Social bæredygtighed handler IKKE kun om arkitektur…03. september 2020

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et kæmpe potentiale, som overses fuldstændigt. Læs den aktuelle klumme af Anders Sørensen, Enemærke & Petersen, der giver bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen.

læs mere Skrevet af Anders Sørensen, Forretningsudvikler, Enemærke & Petersen
Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen01. april 2020

Hvad mon vi tager med os af nye vaner og værdier, når vi på et tidspunkt er omme på den anden side af coronakrisen? Vil vi stadig synge sange og råbe godnathilsner fra balkonerne? Vil vi holde fast i kærligheden til kvarteret og den støtte vi lige nu giver de lokale erhvervsdrivende? Læs de aktuelle refleksioner fra byrumsekspert Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl i denne udgave af Byens Klumme.

læs mere Skrevet af Birgitte Bundesen Svarre, Director & Team Lead i Gehl
Social bæredygtighed gennem arkitektur

Social bæredygtighed gennem arkitektur02. januar 2020

Fokus på mangfoldighed, møder og tryghed bør være udgangspunktet, når vi bygger eller renoverer boligområder, skriver Kirsten Anker Sørensen, koncernchef i LINK arkitektur. Læs den aktuelle klumme om, hvordan arkitektur kan være med til at fremme byens sociale bæredygtighed.

læs mere Skrevet af Kirsten Anker Sørensen, Koncernchef i LINK arkitektur
Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?15. august 2019

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser? Læs de aktuelle tanker om byudvikling fra Aarhus' stadsarkitekt Stephen Willacy.

læs mere Skrevet af Stephen Willacy, Stadsarkitekt i Aarhus
Væggene kan tale!

Væggene kan tale!20. marts 2019

Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Byggeaktørerne kan styrke identiteten og ejerskabet i det enkelte byggeprojekt, og kunsten kan komme ud af galleriet og ind i almindelige menneskers hverdag, hvor livet leves. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.

læs mere Skrevet af Thomas Pålsson, billedkunstner
Hvad nu, København?

Hvad nu, København?30. november 2018

Selv når det går allerbedst, ved man aldrig, hvad der sker, når man vender et af Matadors ”Prøv lykken”-kort. Sådan er det også med virkelighedens by; uanset hvor meget vi ved, og hvor godt vi planlægger, vil der altid være noget, der er blevet overset, eller bare udvikler sig i en anden retning end forudset, siger Jesper Pagh, konsulent og forsker, oplægsholder, kritiker og skribent i Byens Klumme.

læs mere Skrevet af Jesper Pagh, Konsulent og forsker, oplægsholder, kritiker og skribent

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk