print logo
Byens netværk

Byens Klumme

Her kan du læse spændende indlæg om aktuelle emner på tværs af byggebranchen. Byens Netværk udpeger cirka fire gange om året medlemmer eller gæsteskribenter med en interessant faglig indfaldsvinkel til at byde ind på specifikke emner om byens udvikling. 

Fremtidens byer skal efterligne slummens dna

Fremtidens byer skal efterligne slummens dna27. januar 2021

Corona-pandemien har vist, at mennesker på hele kloden kan omstille sig til en udfordrende hverdag uden varsel. I Byens Klumme reflekterer direktør fra Nationalmuseet, Rane Willerslev, over tiden her og nu - og hvordan fremtidens byer måske kan lære af de selvopståede bystrukturer i nogle af verdens største slumområder.

læs mere Skrevet af Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet
Social bæredygtighed handler IKKE kun om arkitektur…

Social bæredygtighed handler IKKE kun om arkitektur…03. september 2020

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et kæmpe potentiale, som overses fuldstændigt. Læs den aktuelle klumme af Anders Sørensen, Enemærke & Petersen, der giver bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen.

læs mere Skrevet af Anders Sørensen, Forretningsudvikler, Enemærke & Petersen
Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen01. april 2020

Hvad mon vi tager med os af nye vaner og værdier, når vi på et tidspunkt er omme på den anden side af coronakrisen? Vil vi stadig synge sange og råbe godnathilsner fra balkonerne? Vil vi holde fast i kærligheden til kvarteret og den støtte vi lige nu giver de lokale erhvervsdrivende? Læs de aktuelle refleksioner fra byrumsekspert Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl i denne udgave af Byens Klumme.

læs mere Skrevet af Birgitte Bundesen Svarre, Director & Team Lead i Gehl
Social bæredygtighed gennem arkitektur

Social bæredygtighed gennem arkitektur02. januar 2020

Fokus på mangfoldighed, møder og tryghed bør være udgangspunktet, når vi bygger eller renoverer boligområder, skriver Kirsten Anker Sørensen, koncernchef i LINK arkitektur. Læs den aktuelle klumme om, hvordan arkitektur kan være med til at fremme byens sociale bæredygtighed.

læs mere Skrevet af Kirsten Anker Sørensen, Koncernchef i LINK arkitektur
Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?15. august 2019

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser? Læs de aktuelle tanker om byudvikling fra Aarhus' stadsarkitekt Stephen Willacy.

læs mere Skrevet af Stephen Willacy, Stadsarkitekt i Aarhus
Væggene kan tale!

Væggene kan tale!20. marts 2019

Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Byggeaktørerne kan styrke identiteten og ejerskabet i det enkelte byggeprojekt, og kunsten kan komme ud af galleriet og ind i almindelige menneskers hverdag, hvor livet leves. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.

læs mere Skrevet af Thomas Pålsson, billedkunstner
Hvad nu, København?

Hvad nu, København?30. november 2018

Selv når det går allerbedst, ved man aldrig, hvad der sker, når man vender et af Matadors ”Prøv lykken”-kort. Sådan er det også med virkelighedens by; uanset hvor meget vi ved, og hvor godt vi planlægger, vil der altid være noget, der er blevet overset, eller bare udvikler sig i en anden retning end forudset, siger Jesper Pagh, konsulent og forsker, oplægsholder, kritiker og skribent i Byens Klumme.

læs mere Skrevet af Jesper Pagh, Konsulent og forsker, oplægsholder, kritiker og skribent
Alt er forbundet

Alt er forbundet20. august 2018

Hvis vi vil et andet byggeri - hvis vi vil noget andet med vores landskaber, arealer og byggerier, så må vi ændre retning, tænkemåde, metoder og kriterier. Bæredygtighed er et nyt kriterium i denne sammenhæng, siger forfatter og professor Steen Hildebrandt i Byens Klumme, der med udgangspunkt i FN's Verdensmål for bæredygtighed viser, hvordan "alt er forbundet".

læs mere Skrevet af Steen Hildebrandt, Ph.D., Professor og Adjungeret Professor
København skal stadig være for alle

København skal stadig være for alle03. april 2018

Boligpriserne i København er på himmelflugt, og derfor er det nødvendigt at sikre almene boliger, som folk med almindelige lønninger er i stand til at betale. Det er der flere veje til, mener Københavns nye Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen i aktuel klumme.

læs mere Skrevet af Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og Miljøborgmester i København (EL)
En fælles vej frem

En fælles vej frem08. januar 2018

Med tidens naturkatastrofer og sønderlemmende krige kan det ind imellem være vanskeligt at se, at vi er på vej mod en mere bæredygtig fremtid. Lene Hjorth, Afdelingsdirektør for Koncern CSR i Jyske Bank er aktuel med en ny klumme, hvor hun peger på FN's verdensmål som en mulig fælles vej frem.

læs mere Skrevet af Lene Hjorth, Afdelingsdirektør i Jyske Bank Koncernen

Tilmelding til nyhedsbrev

footer image byens netværk