print logo

Cykeltur med Jason Roberts – om byrum, byudvikling og beboerinvolvering


Oplev din by med nye øjne, når vi sammen med Realdania, GivRum og amerikaneren Jason Roberts fra bevægelsen Better Block inviterer på cykeltur med fokus på byrum, byudvikling og beboerinvolvering.

Fotoreportage

Hop på cyklen og tag med os rundt i byen, hvor vi undervejs besøger både midlertidige og permanente byrumsprojekter, som på den ene eller anden måde siger noget om den måde, vi udvikler vores by på. Sammen vil vi se og diskutere nærmere, hvordan vi skaber byrum og områdeløft, der styrker fællesskabet og engagerer og involverer de lokale beboere.

Et blik udefra
Udover Realdania og GivRum deltager amerikaneren Jason Roberts fra bevægelsen Better Block også på turen. Jason er livlig fortaler for levende, legende og inddragende fremgangsmåder til byudvikling og områdeløft, hvor borgernes rolle som medaktør er essentiel i styrkelsen af fællesskaber - noget som han har haft stor succes med i hjembyen Dallas. På cykelturen vil Jason kommentere de steder, vi besøger, og vi får mulighed for at opleve vores by set med internationale øjne.


Måske kan du huske Jason Roberts fra vores arrangement sidste år, hvor Jason kom og fortalte om de utraditionelle byudviklingsmetoder, som han henter inspiration til fra bl.a. København. Læs mere om arrangementet fra 2014 og se film fra Jasons oplæg her

 

 

Det skal vi se:

Containerbyen "Linjen" i KBH Nordvest
Containerbyen "Linjen" er et midlertidigt, kreativt frirum i Københavns Nordvestkvarter tæt på Nørrebro station. Stedet er samlingspunkt for kvarterets besøgende og beboere og indeholder bl.a. hjemmebiograf, container-scene, bålplads, køkkenhave, metal- og træværksted, køkken, drivhuse og et stort værktøjslager, som man på sigt skal kunne låne grej fra. Containerbyen er opført og drives af BureauDetours med støtte fra 'Områdeløft Fuglekvarteret', 'Byggeriets Ildsjæle' og Københavns Kommune og skal efter planen blive liggende minimum fire år.

Murergården
Murergården er en stor offentlig tilgængelig gård på Indre Nørrebro. Gården rummer mange forskellige brugere, der udover almene boliger og andelsboliger også tæller den integrerede institution Murergården, botilbuddet Thorupgården samt Murerstiftelsen. Derudover kommer der også brugere fra lokalområdet. Under besøget tager vi en snak om de typiske danske gårdmiljøer – et semioffentligt rum og hjemsted for et fællesskab bygget på en tillidskultur. Mange gårdmiljøer er lukkede, private områder som kun er tilgængelige for gårdens beboere. Burde vi være bedre til at åbne op og dele rummet med resten af byen?

Superkilen:
Under navnet Superkilen har et team bestående af bl.a. Realdania, Københavns Kommune, BIG og Superflex skabt et trefarvet multikulturelt rum, som skal give endnu bedre muligheder for bylivet på Nørrebro. Et af målene med projektet har været at inddrage lokale beboere i byfornyelsen, så deres ønsker kunne komme med i planlægningen. Lokalbefolkningen på Nørrebro kommer fra mere end 57 kulturelle baggrunde, og det har smittet direkte af på Superkilen, som indeholder 57 forskellige genstande fra 57 forskellige lande i verden. Børnene kan f.eks. kravle ind og ud gennem en japansk legeblæksprutte mens deres forældre hænger ud rundt om et marokkansk springvand. Håbet er, at Superkilen vil skabe møder på tværs af etnicitet, religion, kultur og sprog.

ØsterGro:
Tagfarmen og foreningen ØsterGRO, der ligger på toppen af Nelleman Huset på Østerbro, er et lokalt bylandbrug på 600 kvadratmeter, hvor man dyrker økologiske grøntsager, holder høns og passer bistader. Her kan man følge økologiske grøntsagers vej fra jord til bord gennem workshops, undervisning og middage i vækstsæsonen. ØsterGro er et eksempel på, hvordan storbyhaverne i København også kan rykke op på tagene og blive til frodige bylandbrug.

Bemærk: Du skal medbringe din egen cykel 
Arrangementet vil foregå delvist på engelsk.
Deltagerantal: 30 deltagere - højst 2 deltagere pr medlemsvirksomhed.


Arrangementet er desværre udsolgt og lukket for tilmelding. Skriv en mail til Louise Skafte ls@byensnetvaerk.dk, hvis du gerne vil på venteliste.
 Program

 • 17:00
  Vi mødes ved Containerbyen "Linjen", Ørnevej 3, 2400 København NV - Velkommen v/ Byens Netværk
 • 17:15
  Besøg i Containerbyen "Linjen"
 • 17:35
  Vi cykler videre til Murergården
 • 17:50
  Besøg i Murergården - et eks. på et typisk dansk gårdmiljø. Fortælling v/ Balder Johansen, Logik & Co.
 • 18:15
  Vi cykler videre til Superkilen
 • 18:30
  Besøg på Superkilen, Nørrebro. Fortælling v/ Astrid Bruus Thomsen, Realdania og Troels Glismann, lokal beboer.
 • 18:50
  Vi cykler videre til ØsterGro
 • 19:05
  Besøg hos tagfarmen ØsterGro. Fortælling v/ Kristian Skaarup, ØsterGro
 • 19:30
  Netværk og forfriskning på ØsterGro
 • 20:00 ca.
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

23/09 2015 17:00 - 20:00

Adresse

Ørnevej 3
2400 København NV

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved Containerbyen. Husk du skal selv medbringe cykel.

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

23/09 2015 17:00 - 20:00

Adresse

Ørnevej 3
2400 København NV

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved Containerbyen. Husk du skal selv medbringe cykel.

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk