print logo

Japansk og dansk møbelkunst – besøg hos A. Petersen Collection & Craft


Arrangementet er fyldt op. Send en mail til info@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.

I den aktuelle udstilling hos A. Petersen på Kløvermarksvej mødes dansk møbelkunst og japansk håndværks”nørderi” i et indendørs havelandskab. Kom og oplev det spektakulære kulturmøde og hør lidt om A. Petersens ambition om at lære af historien, fokusere på gode samarbejder på tværs af fagligheder og vise de bedste produkter fremstillet af de bedste fagfolk.

Deltagerliste (opdateret 08.11.17)

På Kløvermarksvej blandt fodboldbaner, kokkeskoler og kontorhoteller ligger en lille perle med fokus på dansk og udenlandsk møbelkunst, som både er en udstilling, en butik og værksted.

I anledning af 150-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark er der landet over i år en lang række udstillinger, koncerter samt et stort fokus på japansk/dansk arkitektur, kunsthåndværk og design.

Hele året 2017 viser A. Petersen udstillinger, der på forskellig vis præsenterer danske og japanske inspirations-, relations- og samarbejdsperspektiver indenfor feltet kunsthåndværk og design. Foruden udstillingen omkring den japanske møbelvirksomhed Kitani, der fremstiller danske møbelklassikere af bl.a. Finn Juhl og Nanna Ditzel i det ypperste håndværk, kan man også opleve 14 nulevende japanske kunsthåndværkere, der med stor omhu giver deres nutidige fortolkninger i de traditionelle teknikker, spejlet i et udvalg af danske kunsthåndværkere med tydelig inspiration fra en japansk æstetik.

Kitani-udstillingen
Oplev et udvalg af den japanske møbelvirksomhed Kitanis håndværksmæssigt uforlignelige fortolkninger af danske designs, placeret i et japansk havelandskab, som dermed helt håndgribeligt demonstrerer kulturmødet mellem Danmark og Japan. Kitani opkøbte fra midten af 1990 ́erne danske møbeldesigns, som på det tidspunkt ikke var i produktion og fik rettighederne til en hel stribe modeller af Finn Juhl, Nanna Ditzel, Sigurd Ressell, Ib Kofod-Larsen m.fl. Møblerne blev skåret igennem, så man kunne se, lære og dyrke, hvordan det fine danske møbelhåndværk skulle fremstilles.

A. Petersen Collection & Craft
Den 1. november 2014 åbnede A. Petersen på Kløvermarksvej 70 på Amager. Med udgangspunkt i den danske designtradition har A. Petersen Collection & Craft siden starten udvidet og udviklet deres ambition om fortsat at lære af historien, fokusere på gode samarbejder på tværs af fagligheder og vise de bedste produkter fremstillet af de bedste fagfolk.

Læs mere om udstillinger og events hos A. Petersen Collection & Crafts her.

Arrangementet er fyldt op. Send en mail til info@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.

 Program

 • 16:30
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:45
  Præsentationsrunde v/ alle
 • 17:00
  Introduktion til A. Petersen v/ Anders Petersen
 • 17:15
  Dansk håndværk i japanske hænder - rundvisning i Kitani-udstillingen
 • 18:00
  Forfriskninger og netværk
 • 18:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

08/11 2017 16:30 - 18:30

Adresse

Kløvermarksvej 70
2300 København S

Deltagerantal

35

Mødested

A. PETERSEN Collection & Craft

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

Praktisk information

Dato og tid

08/11 2017 16:30 - 18:30

Adresse

Kløvermarksvej 70
2300 København S

Deltagerantal

35

Mødested

A. PETERSEN Collection & Craft

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette 23344601

footer image byens netværk