print logo

Mediation – et stoppested mellem forhandling og voldgift


Hvad er mediation og hvad kan vi bruge det til? Vi stiller skarpt på muligheder og barrierer for mediationens rolle i byggebranchen.

Deltagerliste (opdateret 12.10.17)

I den danske byggebranche løses hovedparten af alle konflikter gennem forligsforhandling, hvor parterne finder frem til pragmatiske løsninger. Indimellem lykkes det ikke at finde et rimeligt kompromis, og konflikten ender derfor i voldgiftsretten.

Langvarige forhandlinger og voldgifter koster hvert år byggebranchen millioner af kroner, som kunne være brugt på mere værdiskabende aktiviteter. En del af disse omkostninger kan undgås, hvis branchens parter er åbne for at forsøge nye konfliktløsningsmetoder såsom mediation. En proces, der både kan afkorte lange og tunge forligsforhandlinger og i mange tilfælde afslutte konflikten, så parterne undgår lange voldgiftssager.

Undersøgelser viser dog, at implementeringen af mediation kræver både velvilje, juridiske rammer og øget indsigt, før branchen for alvor kan få gavn af processen. Hvor der er vilje er der vej, og derfor sætter vi sammen fokus på muligheder og barrierer for yderligere brug af mediation i byggebranchen. Arrangementet finder sted i den smukke bygning, Valencia, på Vesterbrogade, og afholdes i samarbejde med Mediationsinstituttet og Danske Advokater.

Mediations-workshop
Som en del af arrangementet afholder vi en mediations-workshop. Deltagerne inddeles i mindre grupper, hvor hver workshop styres af en mediator fra byggebranchen, som sammen med deltagerne diskuterer mediation i forhold til byggekonflikter. OBS! På dette arrangement udsteder vi kursusbevis som dokumentation for deltagelse i arrangementet til eksempelvis advokaternes efteruddannelse.

 

Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:30 Mediation – hvad er det? Om mediationens potentiale og begrænsning, tidsperspektiv, nye og kommende AB-regler samt Q&A v/ Louise Lerche-Gredal, adm. direktør for Mediationsinstituttet
  • 16:30 Pause
  • 16:45 En mediation fra det virkelige liv…
  • 17:15 Mediations-workshop
  • 18:00 Sandwich, vin og netværk
  • 18:30 Tak for i dag
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen

Hvor/Hvornår

Dato og tid:

23/11 2017 15:00 - 18:30

Adresse:

Vesterbrogade 32, 1620 København V

Kontaktinfo:

hsl@byensnetvaerk.dk

Deltagerantal

80

Mødested

Danske Advokater

Telefon

Henriette 23344601

footer image byens netværk