print logo

Socialøkonomi i byggebranchen


Hvad kan vi bruge socialøkonomi til i byggebranchen?

Kom og hør om potentialet i socialøkonomiske virksomheder og mød andre fra byggebranchen.

Deltagerliste
Fotoreportage
FRAKs oplæg på arrangementet
 

Socialøkonomiske virksomheder kombinerer sociale formål med forretningsdrift på markedsvilkår. De arbejder til gavn for samfundet, og tager ofte forskellige socialt udsatte grupper ind i arbejdsfællesskabet, så de kan være med til at bidrage til udviklingen af samfundet.

Vi stiller skarpt på, hvordan byggebranchens virksomheder kan samarbejde med socialøkonomiske virksomheder – eller måske endda selv drive hele eller dele af forretningen som socialøkonomisk virksomhed og dermed aktivere udsatte grupper og samtidig skabe økonomisk værdi.

Hør bl.a.:

 • Line Barfod, Advokat i Foldschack & Forchhammer. Advokaterne Foldschack & Forchhammer arbejder aktivt for at hjælpe socialøkonomiske virksomheder med at navigere i de selskabs-, skatte- og udbudsregler, som er udformet med henblik på mere traditionelle virksomheder, og som for virksomheder, der vil yde en ekstra social indsats, ofte føles som at støde panden mod en mur af bureaukrati.
   
 • Balder Johansen, daglig leder i byggefirmaet LOGIK & CO. Hvordan kører man en entreprenørforretning på markedsvilkår, samtidig med at man løfter et socialt ansvar?
   
 • Mudi Jarkass, daglig leder i Fritidsakademiet (FRAK) - en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at give unge på kanten af samfundet en vej ind på arbejdsmarkedet. FRAK giver unge fra udsatte boligområder mulighed for at erfare arbejdsmarkedets spilleregler ved at løse praktiske opgaver for virksomheder, kommuner og festivaler. Målet er at gøre de unge klar til fritidsjobs og sikre dem en god start på voksenlivet.
   
 • Send Flere Krydderier - spiseri og cateringvirksomhed, som tilbereder og sælger mad med afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst. Send Flere Krydderier er en socialøkonomisk virksomhed, der udspringer fra Indvandrer Kvindecentret, og som har som mål at vokse og skabe nye arbejdspladser.

   


Program

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10
  Hvorfor socialøkonomi? Om socialøkonomiske virksomheder og udviklingen indenfor socialøkonomi. v/ Line Barfod, Advokat i Foldschack & Forchhammer
 • 16:30
  Hvordan kører man en entreprenørforretning på markedsvilkår, samtidig med at man løfter et socialt ansvar? v/ Balder Johansen, LOGIK & CO.
 • 16:50
  Om Fritidsakademiet (FRAK), deres arbejde og samarbejde med bl.a. Teknik og Miljøforvaltningen i København Kommune v/ Mudi Jarkass, Fritidsakademiet (FRAK)
 • 17:10
  Workshop: Hvad kan vi bruge FRAK til i byggebranchen? Hvordan bliver FRAK en interessant og attraktiv samarbejdspartner for din virksomhed? v/ Mathias Bruhn Lohmann, Social+
 • 17:40
  Mød Send Flere Krydderier – endnu et eksempel på, hvordan en socialøkonomisk virksomhed kombinerer sociale formål med forretningsdrift på markedsvilkår
 • 17:50
  Spisning og netværk – Send Flere Krydderier byder på en lille bid mad
 • 18:45 (ca.)
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/02 2017 16:00 - 18:45

Adresse

Skyttegade 1
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Blågård Skole

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

Praktisk information

Dato og tid

07/02 2017 16:00 - 18:45

Adresse

Skyttegade 1
2200 København N

Deltagerantal

40

Mødested

Blågård Skole

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
23450221

footer image byens netværk