print logo

Forpremiere på det nye AB-system


Byggeriets Aftalevilkår (AB-systemet) er til revision, og der er lagt op til markante fornyelser i det regelsystem, der gennem 26 år har været standard for alt samarbejde i byggeriet. Vil du være på forkant med de nye regler, inden de træder i kraft, så tag med til vores ”forpremiere” i Cinemateket, hvor to af branchens dygtige advokater viser vej gennem nyskabelser og mulige konsekvenser ved det nye AB.

Deltagerliste (opdateret 20.03.18)

Siden det første sæt rammevilkår for byggearbejder så dagens lys i slutningen af 1800-tallet, er reglerne blevet revideret med ca. 20 års mellemrum. Det aktuelle AB-system består i dag af henholdsvis ABR89, AB92 og ABT93, og i marts 2015 blev et udvalg bestående af repræsenterer fra byggeriets centrale aftaleparter nedsat, og resultatet af deres arbejde - AB18 og ABR18 - er for nylig sendt til høring. Det forventes, at de endelige udgaver vedtages og offentliggøres i maj 2018 med anvendelse fra 1. januar 2019.

I det nye regelsæt findes en række betydelige ændringer, der bl.a. gør løsningstrapper, mediation og mægling til en del af AB. Ligeledes er der store fornyelser at hente i forhold til gennemsigtighed i værdikædens grænseflader, ligesom der strammes op på elementer som tidsplaner, økonomistyring, projektgennemgang og kvalitetssikring. Formålet med revisionen er at sikre et mere effektivt og transparent aftalesystem, der skal være internationalt genkendeligt og anvendeligt på alle entrepriseformer. 

Tag med, når Byens Netværk inviterer til forpremiere på de kommende regler i Cinematekets store biografsal, Bio Asta. Her vil Carsten Lang-Jensen, advokat og partner i Pind & Partnere og Peter Dianati, advokat og partner i Skau Reipurth & Partnere, introducere til de nye regler - og sammen skal vi tage en diskussion om nogle af de dilemmaer, der knytter sig til dem.

Der vil efterfølgende være tid til uformel debat, netværk og forfriskninger i ASTA BAR.

Du kan hente høringsudkastet her >>

AB18

ABR18

 

Foto: Cinemateket

Program

  • 13:45 Ankomst og velkommen v/Byens Netværk
  • 14:00 Introduktion til AB18 v/ Carsten Lang-Jensen, advokat og partner i Pind & Partnere og Peter Dianati, advokat og partner i Skau Reipurth & Partnere
  • 15:00 Diskussion af dilemmaer og mulige konsekvenser
  • 15:45 Forfriskninger og netværk i ASTA BAR
  • 16:30 Tak for i dag
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen

Hvor/Hvornår

Dato og tid:

03/04 2018 13:45 - 16:30

Adresse:

Gothersgade 55, 1123 København K

Kontaktinfo:

lfi@byensnetvaerk.dk

Deltagerantal

100

Mødested

Vi mødes ved indgangen til Bio Asta

Telefon

Lisbet 22346629

footer image byens netværk