print logo

Roskilde Festival Højskole


I Roskilde-bydelen Musicon opføres for første gang i 48 år en ny almen højskole i Danmark fra grunden – en højskole hvis værdier bygger på idealerne bag Roskilde Festival. Tag med på besøg og hør om det spændende projekt.

Deltagerliste
Fotoreportage

Roskilde Festival Højskole er klar til at modtage de første elever i januar 2019, med fag inden for musik, kunst og kultur. Eleverne på højskolen skal på mange måder inspireres af de kreative og dynamiske omgivelser på Musicon, i Roskilde og på Roskilde Festival, og opfordres til at bygge fællesskaber med afsæt i et levende engagement og lysten til at skabe.

Bag arkitekturen, står det internationalt anerkendte arkitektfirma MVRDV fra Holland og COBE fra København. Arkitekterne genanvender en af bydelens forhenværende betonproduktionshaller, og udfordrer det traditionelle højskolebyggeri ved at bringe højskoleformen ind i et urbant miljø.

Eleverne bliver inspireret til skabe noget sammen og aktivere bydelens spændende og alsidige byrum. Ligeledes er Musicons industrielle kulturarv tænkt ind i nye rammer, og byggeriet støtter på den måde op om områdets unikke diversitet.

Kom med bag facaden på det nye byggeri, se elevboligerne, som snart står færdige og hør forstander Jesper Øland fortælle om visionerne for den kommende højskole.

Vigtigt: Da det er et byggepladsbesøg, skal vi bære sikkerhedsudstyr. Medbring derfor din egen hjelm samt sikkerhedssko.

Vi gør opmærksom på, at vi pr. d. 4. april 2018 indfører muligheden for at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Al eventuel indtægt fra no-show-fees går til kommende arrangementer.Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:15
  Om Roskilde Festival Højskole v/ Højskoleforstander Jesper Øland
 • 15:30
  Rundvisning i elevboliger og skolebyggeriet v/ Højskoleforstander Jesper Øland og arkitekt og bestyrelsesmedlem af højskolen Peter Rasmussen
 • 16:30
  Netværk og afslutning med en forfriskning
 • 17:00
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

17/04 2018 15:00 - 17:00

Adresse

Rabalderstræde 16, MUSICON
4000 Roskilde

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes ved indgangen til Rockmuseet, Museum Ragnarock. Herfra går vi over til højskolen.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

17/04 2018 15:00 - 17:00

Adresse

Rabalderstræde 16, MUSICON
4000 Roskilde

Deltagerantal

60

Mødested

Vi mødes ved indgangen til Rockmuseet, Museum Ragnarock. Herfra går vi over til højskolen.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk