print logo

Køge Kyst & Køge Nord Station


Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tusinder af nye tilflyttere, bedre infrastruktur, nye attraktive boliger, nye levende byrum, masser af kultur og indbydende ny bystrand er i disse år med til at udvide og forandre byens grænser og rokke ved den gamle købstads DNA. Hop på bussen fra København med Byens Netværk og oplev en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.

Deltagerliste (opdateret 15.07.2019)

Luk fuld beskrivelse

Køge Kommune gennemgår i disse år en stor forandring, og mens byggeaktiviteten i den nye bydel Søndre Havn allerede er i fuld gang, skrives der fortsat kontrakter med visionære developere, der har fået øje på byens vækstpotentiale.

Udviklingen i Køge ligner mange andre kystbyers, hvor en gammel og ikke længere aktiv industrihavn har afskåret den gamle by fra vandet. Fysisk tager udviklingen sit udspring allerede fra området omkring Køge Station og strækker sig langs et nyt handelstorv ned mod den gamle industrihavn, hvor en ny bydel med boliger, butikker og bystrand er ved at tage form. 

Samtidig er der nord for Køge netop etableret en helt ny station: Køge Nord Station, der med sin dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted samt tilkobling til S-togslinjen mellem Køge og København bliver et væsentligt trafikalt knudepunkt og en sydlig port til København.


Køge Nord Station
Vi starter turen i bus fra København, hvor vi først lægger vejen forbi den nyåbnede Køge Nord Station. Tegnet af arkitekterne COBE og Dissing & Weitling samt Cowi er den 225 meter lange gangbro allerede blevet en markant arkitektonisk attraktion i kulturlandskabet. Vi mødes på stedet af arkitekt Mikkel Morris fra COBE, der fortæller om udformningen af stationsanlægget og den iøjnefaldende gangbro, der med sit spænd hen over baneterrænet og Køge Bugt Motorvejen byder på en enestående panoramaudsigt mod syd.


Gåtur gennem byen til Søndre Strand
Vi fortsætter med bus til selve byen Køge, der sidste sommer kunne indvie sin egen nye stationsudvidelse - den nye 20 meter brede gangbro - i folkemunde kaldet ”den spanske trappe” på stationsbroen. Her bliver vi mødt af Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst, der introducerer os til strategier og greb i byens udvidelse mod syd. Sammen bevæger vi os fra stationsområdet gennem strædet og ned mod Søndre Havn, hvor Tove Skrumsager vil fortælle os om den omfattende byudvikling og de projekter, der langsomt tager form og giver bydelen sin helt egen identitet. Undervejs skal vi bl.a. se nogle af byens nye offentligt anlagte taghaver og opleve en række midlertidige byrum som Tidsrummet, Opdagelsen og Udsigten, der indgår i Køge Kysts satsning på kultur og midlertidige aktiviteter.
 

Byudvikling, boligbyggeri og kystsikring i ét
Byudviklingen ved Søndre Havn og Strandengen indgår i en større kommunal kystsikringsstrategi, der har været med til at sætte rammerne for områdets koter og placeringen af de enkelte byggefelter, samt en tæt integration mellem bygninger og landskab. Området kendetegnes af en stor variation af byggeprojekter – fra luksuriøse ejerlejligheder til mere selvgroede, prismoderate lejeboformer og bofællesskaber. 

På turen gennem området kommer vi forbi flere af de nye og kommende boligbyggerier, heriblandt Strandengen (Arkitektgruppen og Vandkunsten), Skibet & Broen (PensionDanmark og Vandkunsten), Strandterrasserne (Aberdeen og COBE) samt Fællesbyg Køge (Fællesbyg Køge Kyst og Vandkunsten), der er et særligt byggefællesskab efter tysk forbillede. Christian Hansen, der er formand for Fællesbyg Køge Kyst, støder til på byggegrunden og fortæller om det spændende koncept.

Endelig skal vi høre om det nyeste skud på byudviklingsplanen, nemlig den allermest kystnære etape i Køge Kysts udviklingsområde, hvor PensionDanmark netop har indgået aftale med Køge Kyst om at udvikle et gennemført bæredygtigt byområde. Her vil PensionDanmark selv slutte sig til gåturen og fortælle om de opsigtsvækkende visioner.  

Vi slutter af med forfriskninger og lidt let at spise i områdets kulturhus og spillested Tapperiet, inden turen igen går hjemad mod København.
 

Fotos: Køge Kyst
COBE, Dissing & Weitling, COWI


 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

 • 14:00 Med bus fra Bryghuspladsen 2
 • 15:00 Oplæg og rundvisning v. Køge Nord Station v. arkitekt Mikkel Morris, Senior Project Manager, COBE
 • 15:45 Med bus fra Køge Nord Station til Køge Stationsbro
 • 16:10 Oplæg v. Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst
  Køge vokser – om byudvikling og strategier for byggeri, byliv og grønne oaser
 • 16:30 Til fods gennem byen via Strædet og besøg i byens åbne taghaver v. Tove Skrumsager
 • 17:00 Rundvisning i området Søndre Havn ud til Strandengen
  Oplægsholdere: Tove Skrumsager, Fællesbyg Køge Kyst og PensionDanmark
 • 17:45 Forfriskninger og sandwich i Tapperiet
 • 18:30 Opsamling og afgang med bus til København
 • 19:15 Ankomst København. Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

12/09 2019 14:00 - 19:15

Adresse

Bryghuspladsen 2
1220 Købehavn K

Deltagerantal

50

Mødested

På pladsen foran Fæstningens Materialgård

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

Praktisk information

Dato og tid

12/09 2019 14:00 - 19:15

Adresse

Bryghuspladsen 2
1220 Købehavn K

Deltagerantal

50

Mødested

På pladsen foran Fæstningens Materialgård

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 22346629

footer image byens netværk