print logo

Nyt kobbertag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium


Kom med op på taget af Vilhelm Lauritzens smukke Radiohus på Frederiksberg, og se det omfattende projekt med at udskifte kobbertag og tagkonstruktion på taget af koncertsalen. Det fredede Radiohus huser i dag Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

 

Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


Det tidligere Radiohus på Frederiksberg, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen og opført i perioden 1938-58, er flere gange hædret for sin arkitektur og har siden 1994 været fredet som et hovedværk i dansk modernisme.

Radiohuset var gennem mange år hovedsæde for alle DRs aktiviteter og siden for radiovirksomheden, indtil DR i 2006 flyttede til DR Byen i Ørestad. I 2003 erhvervede PFA den ikoniske bygning, som i dag danner rammerne om Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Koncertsalen med plads til over 1.000 publikummer er bygningens prægtigste rum, og taget på den store sal er beklædt med kobber. Taget var oprindeligt dækket med tagpap, som man havde en intention om at erstatte med kobber. Det blev dog aldrig til noget. I stedet blev der på et ukendt tidspunkt i 1950erne lagt kobber direkte oven på tagpappet. Koncertsalen har de seneste år haft problemer med utætheder i taget, og en ekspertundersøgelse har vist, at taget fra begyndelsen har været forkert konstrueret. Derfor er man nu i gang med at udskifte hele kobbertaget og den underliggende konstruktion, hvor man sikrer at taget bliver lagt håndværksmæssigt korrekt og får den nødvendige udluftning, hvilket vil give kobbertaget en levetid på omkring 100 år.

Projektet gik i gang i marts 2018 og udskiftningen af det 1.500 kvadratmeter store tag og genopbygningen af konstruktionen ventes at tage i alt 12 måneder. Toft Kobber, som står for selve kobberarbejdet, inviterer netværket på morgenkaffe og besøg på taget, for at se og høre om det spændende håndværksarbejde.

NB: Det er et byggepladsbesøg, og du skal selv medbringe sikkerhedssko (hjelm og vest er ikke nødvendigt).

Fakta om projektet:
Bygherre: PFA Ejendomme A/S
Bygherrerådgiver: Newsec Datea A/S
Lejer: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Ingeniør: Orbicon
Arbejdsmiljøkoordinering: Bang & Beenfelt
Kobberarbejder: Toft Kobber
Tømrerarbejder: Lauritz Hannibal
Tagarbejde: Københavns Tagdækning
Stillads: E-service
Skurby: CP ApS


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.
 Program

  • 09.00 Vi mødes ved skurbyen.
  • 09:15 Velkomst, morgenkaffe og netværk
  • 09:30 Om udskiftningen af kobbertag og tagkonstruktion v/ Brian Toft, Toft Kobber, Anne Wiboe Holm, projektleder i Newsec og Jacob Dreyer Pedersen, Driftschef for ejendommen, Newsec
  • 10:00 Besøg på taget
  • 11:00 Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

10/01 2019 09:00 - 11:00

Adresse

Rosenørns Allé 22
1970 Frederiksberg C

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes ved skurbyen, tæt på indgangen til koncerthuset.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

10/01 2019 09:00 - 11:00

Adresse

Rosenørns Allé 22
1970 Frederiksberg C

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes ved skurbyen, tæt på indgangen til koncerthuset.

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk