print logo

Skovtårnet ved Gisselfeld


Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops i Skovtårnet i Camp Adventure ved Gisselfeld Klosters skove. Det spektakulære udsigtstårn er tegnet af EFFEKT og byder på en imponerende udsigt over trætoppene og den sydsjællandske natur.

Deltagerliste (opdateret 24.06.2019)
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I skovene nær Gisselfeld Kloster rejser et spektakulært udsigtstårn sig 45 meter op over trætoppene, og når den snoede rampe på 650 meter er tilbagelagt, står man 135 meter over havets overflade med en bjergtagende udsigt over den sydsjællandske natur. Faktisk kan man på en god dag se helt op til 25 km væk, hvilket kan give et blik så langt som til Turning Torso i Malmø. 

Skovtårnet er tegnet af EFFEKT og er opført i cortenstål og egetræ med en ambition om at skabe et æstetisk smukt bygningsværk og en unik naturoplevelse, der samtidig er tilpasset naturen og bygget så sensitivt som muligt. Hovedkonstruktionen er af vedligeholdelsesfrit cortenstål, hvis rødbrune farve passer godt ind i skoven. Brædderne på rampen er lokalt sydsjællandsk egetræ fra Bregentved Gods og Gisselfeld Kloster. 

Tårnets arkitektoniske udgangspunktet er en cylinderform, hvor bund og top er maksimeret, mens midten er minimeret. Opbygningen er en såkaldt hyperboloid form, hvor de lange vertikale stålrør ikke er bøjede, men i stedet roteret 120 grader, der giver et kurvet udtryk, som et timeglas. I midten af tårnet står tre træer, hvis trækroner man kommer helt tæt på - og næsten kan røre - når man passerer det smalle midterste stykke. Øverste dæk giver et 360 graders vue ud over landskabet. 

Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops. Bag Skovtårnets opførelse står Camp Adventure, der - ud over Skovtårnet - også byder på andre unikke naturoplevelser. Vi starter derfor turen med at høre nærmere om historien bag tårnet og tilblivelsen og de øvrige planer og visioner for Camp Adventure.  

Efter turen op i tårnet byder Næstved Flisecenter på burger mm. fra foodtruck'en på Camp Adventure, hvor vi sammen runder turen af på hyggeligste vis.

Praktisk info:
Vi kører i bus fra BLOX / Fæstningens Materialgård, hvor vi også returnerer til. Der er P-kælder under BLOX til afsætning af biler - indkørsel via Vester Voldgade 129.
Hvis du i stedet kører selv og møder os ved Camp Adventure, er adressen: Denderupvej 9A, 4690 Haslev. Der er ind- og udkørselsforbud til og fra Ny Næstvedvej. I stedet er der indkørsel fra Denderupvej. Der er skilte hele vejen til Camp Adventure. Bemærk at det koster 50 kr. at parkere på Camp Adventure. P-billet købes i receptionen og skannes ved udkørsel.


Fakta om Skovtårnet:

Bygherre: Camp Adventure Development
Arkitekt: EFFEKT Arkitekter
Ingeniør: Arup
Hovedentreprenør: Levi Jensen
Byggeleder: Arkhus
Højde: 45 m
Rampelængde: 650 m
Materialer: Cortenstål og egetræ
Cirkelslag: 12
Vægt: Ca. 600 tons
Brædder: 7.750


Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 14:00 Afgang med bus fra BLOX, København
  • 15:00 Ankomst til Camp Adventure
  • 15:10 Oplæg med historien bag tårnet, tilblivelsen, planer og visioner for Camp Adventure v/ Kasper Larsen, Camp Adventure
  • 15:40 En tur op i tårnet
  • 17:00 Næstved Flisecenter byder på burger mm. fra foodtruck'en på Camp Adventure
  • 18:00 Bus retur til København
  • 19:00 Ankomst retur ved BLOX i København - Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/06 2019 14:00 - 19:00

Adresse

Frederiksholms Kanal 30, Indgang A4
1220 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Bussen kører fra pladsen mellem BLOX og Fæstningens Materialgård

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

26/06 2019 14:00 - 19:00

Adresse

Frederiksholms Kanal 30, Indgang A4
1220 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Bussen kører fra pladsen mellem BLOX og Fæstningens Materialgård

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk