print logo

Byvandring: Aarhus Ø

Bemærk at arrangementet er aflyst - vi forsøger at gentage turen, når vi må mødes igen.

Aarhus Ø udvikler sig i disse år med stor hast. Kom med på byvandring i den nye bydel Aarhus Ø og hør om de mange nye projekter og udviklingsplaner, herunder de netop udbudte nye byggefelter på Indre Ø, der kommer til at skabe forbindelse mellem den nye bydel og byens gamle havnefront.

Deltagerliste (opdateret 21.10.2020)

Luk fuld beskrivelse

Aarhus Ø er den jyske hovedstads svar på Manhattan. På byens gamle containerhavn er en parade af ikoniske byggerier skudt op, og nu er yderligere tre byggefelter på Indre Aarhus Ø sendt i udbud: Felt A, der er forbeholdt erhvervsbyggeri og Felt B og C, der primært er til boligformål. Den samlede nye bydel Aarhus Ø vil, når den står færdig, rumme mellem 10-12.000 indbyggere. 

Kom med på byvandring på Aarhus Ø og hør om fremtidsplanerne - og se de nye og igangværende projekter, når Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune sammen med byudvikler Rune Kilden fra Kilden Hindby sammen laver et overblik og en række nedslag i bydelens udvikling.

Vi starter i "Bylageret" i det gamle Shippinghus, hvor Aarhus Kommunes store havnemodel er placeret. Herfra er der udsigt ud over det meste af bydelen. Her skal vi høre om de aktuelle projekter og udviklingsplaner og om, hvilke aktiviteter og tiltag, der er gjort - og fortsat er på tegnebrættet - i forhold til at understøtte identitet, byliv og bæredygtighed i bydelen.

Med afsæt i de aktuelle strategier for byudviklingen skal vi blive klogere på, hvordan en åben forbindelse mellem bl.a. Lystbådehavnen, Fiskerihavnen og Træskibshavnen kan være med til at skabe bedre kontakt til midtbyen via Molsgade/Mejlgade.

Efter de indledende oplæg på Bylageret tager vi på guidet tur gennem de forskellige byggefelter, hvor vi skal se på både eksisterende, nye og kommende projekter. Vi kommer bl.a. forbi arkitektoniske vartegn som Isbjerget, Havnebadet, Pakhusene, Badehusene og AARhus. Endelig skal vi se og høre om nogle af de igangværende projekter på den yderste del af øen: heriblandt Generationernes Hus, Nicolinehus, Kampanilen og Karrérne og det kommende boligtårn på 142 meter, Lighthouse, der både skal rumme private og almene boliger og bliver Danmarks foreløbigt højeste hus.
 

Tak for lån af fotos og visualiseringer til: Aarhus Kommune og Kilden Hindby.
 

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Bemærk at arrangementet er aflyst - vi forsøger at gentage turen, når vi må mødes igen.Program

  • 14:30 Velkommen v/ Byens Netværk inkl. kaffe og forfriskninger
  • 14:45 Aarhus Ø - i nutid og fremtid. Oplæg ved Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
  • 15:00 Byudviklingen tager fart - projekter og aktiviteter i byens rum. Oplæg v. Rune Kilden, Byudvikler, Kilden Hindby
  • 15:15 Aarhus Indre Ø - tre nye byggefelter. Oplæg v. Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
  • 15:30 Guidet tur i bydelen med nedslag i det byggede og det der kommer
  • 16:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/11 2020 14:30 - 16:30

Adresse

Hveensgade 1
8000 Aarhus C

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes på "Bylageret", som ligger på 5. sal i Shippinghuset

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

Praktisk information

Dato og tid

04/11 2020 14:30 - 16:30

Adresse

Hveensgade 1
8000 Aarhus C

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes på "Bylageret", som ligger på 5. sal i Shippinghuset

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

footer image byens netværk