print logo

Byvandring: Hemmelige steder i København


Måske kender du nogle af dem allerede, men der kan gemme sig et par bygninger eller to, som vil overraske dig. Vi tager på byvandring i København sammen med Marie-Louise Høstbo, der er forfatter til bogen Hemmelige steder – Arkitektens guide til særlige bygningsværker i og omkring København, for at lede efter de steder, der er værd at kaste et ekstra blik på.

Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Tag med, når vi tager på jagt efter arkitektoniske overraskelser i København med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo, der vil guide os forbi en række særlige bygningsværker i den danske arkitekturhistorie. 

Vi starter turen foran Ørstedhus tegnet af Kaj Gottlob og går herfra videre mod Bethlehemskirken. Kirken med den diskrete facade blev færdiggjort af Kaare Klint efter faren P.V. Jensen-Klints død og indviet i 1938. På turen kommer vi også forbi flere boligbebyggelser af Kay Fisker og C.F. Møller samt det ranke Gymnastikhus på Vodroffsvej.

Byvandringen slutter i området omkring Hovedbanegården, der blandt andet byder på kontorhuset Vesterport skabt i et samarbejde mellem Povl Baumann og Ole Falkentorp. Sidstnævnte var også arkitekten bag Hotel Astoria, der er turens sidste stop.

Undervejs på turen sætter Marie-Louise Høstbo bygningerne ind i en historisk sammenhæng og viser, hvordan de er skabt med en omhu i relation til kontekst, materialer og detaljerigdom. Alle bygningerne er ypperlige eksempler på dansk arkitektur, hvor detaljer og vinkler peger på nye sammenhænge på tværs af tid, stil og sted.

Marie-Louise Høstbo, dansk arkitektur- og designspecialist, arkitekt MAA, er forfatter og fotograf til bogen Hemmelige steder – Arkitektens guide til særlige bygningsværker i og omkring København. Marie-Louise har mere end 25 års erfaring og arbejder med formidling og kommunikation indenfor arkitektur og design.

Bemærk at turen starter ved Ørstedhus, Vester Farimagsgade 41 og slutter ved Hotel Astoria, Banegårdspladsen 4. Vi kommer ikke tilbage til Ørstedhus.

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg
     

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk
 Program

  • 14:00 Vi mødes ved Ørstedhus - velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:10 Byvandring med Marie-Louise Høstbo
  • 16:00 Turen slutter ved Hotel Astoria. Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

12/11 2020 14:00 - 16:00

Adresse

Vester Farimagsgade 41
1606 København

Deltagerantal

9

Mødested

Vi mødes foran Ørstedhus

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

12/11 2020 14:00 - 16:00

Adresse

Vester Farimagsgade 41
1606 København

Deltagerantal

9

Mødested

Vi mødes foran Ørstedhus

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk