print logo

Det nye Københavns Museum


Københavns Museum flytter til en ny lokation i byen og får dermed et nyt udstillingshus og nye muligheder for at fortælle storbyens historie. Tag med, når vi tager på museumsbesøg og får en omvisning med fokus på museets bygningshistorie og udstillingsopbygning.

Deltagerliste (opdateret 09.03.2020)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


Den 7. februar flytter Københavns Museum ind i nyrenoverede udstillingslokaler i Stormgade 18 i den historiske rødstensbygning fra 1894, der tidligere har været blandt andet overformynderi og i sig selv er en historie og i et interiør, der i sig selv er et kunstværk.

Københavns Museum, der tidligere lå på Vesterbrogade, lukkede for besøgende i 2015, men genåbner nu med en ambition om at fortælle endnu mere af hovedstadens historie ved at inddrage de besøgende og få dem til at reflektere over det at bo i en storby og tage ejerskab til byens kulturarv.

Vi tager på museumsbesøg og får en omvisning med en guide fra museet med fokus på museumsbygningens historie og udstillingsopbygningens valg og fravalg samt de arbejdsmetoder, som forskerne benytter til at få svar samlingernes betydning, brug og tidsfæste.

I det nye museum finder man en ny, permanent udstilling om Københavns historie på baggrund af den nyeste forskning og arkæologiske udgravninger. Fortællingen er både kronologisk og geografisk og giver en oplevelse af at bevæge sig gennem byen. Blandt andet via en ny interaktiv bymodel samt originale genstande fra Københavns over 1000 år lange historie.

Der ud over byder museet på skiftende særudstillinger og et cafégalleri, hvor materiale fra museets billedarkiv og store malerisamling udstilles.

Mussets første særudstilling er om københavnermaleren nr. 1, Paul Fischer, der indeholder både sjældent udstillede malerier og plakatkunst, postkortmotiver og egne fotografier af datidens København.

Efter omvisningen er der mulighed for selv at gå på opdagelse i museets udstillinger eller få en forfriskning i caféen inden museet lukker kl. 18.

Bemærk: Der kan kun deltage 25 personer på arrangementet.

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:45 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:00 Omvisning: Nyt museum – bygningshistorie og udstillingsopbygning v/ Københavns Museum
  • 17:00 Mulighed for at se udstillinger på egen hånd og/eller få en forfriskning i cafeen
  • 18:00 Museet lukker / Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

04/03 2020 15:45 - 18:00

Adresse

Stormgade 18
1555 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

04/03 2020 15:45 - 18:00

Adresse

Stormgade 18
1555 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk