print logo

AFLYST: Københavns Museum - fra Overformynderi til udstillingsbygning


BEMÆRK AT ARRANGEMENTET ER AFLYST

Københavns Museum er flyttet ind i nyrenoverede lokaler i en fredet bygning på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade. Tag med, når vi tager på museumsbesøg med arkitekterne bag restaureringen og udstillingsarkitekturen og hører om arbejdet med at tilbageføre bygningen til sin oprindelige arkitektur og samtidig skabe et moderne udstillingsmiljø.

Deltagerliste (opdateret 11.03.2020)

Luk fuld beskrivelse

Den 7. februar flyttede Københavns Museum ind i nyrenoverede lokaler på Stormgade 18 i Hans J. Holms restaurerede Overformynderi fra 1896.

Efter at have været administrationsbygning i en årrække har den fredede historicistiske bygning undergået en nænsom restaurering og er tilbageført til sin oprindelige arkitektur med store åbne rum, der er rigt ornamenterede.

Samtidig er der etableret et inspirerende og moderne udstillingsmiljø, der kan sikre en tidssvarende fremvisning af museets genstande og skabe nysgerrighed, videbegærlighed og diskussionslyst om Københavns historie.

Rørbæk og Møller Arkitekter og Leth & Gori har sammen været arkitekter på ombygningsprojektet og giver os en særomvisning på museet, hvor de fortæller om restaureringen og om arbejdet med at udvikle og bevare fredede bygninger.

Derudover vil JAC Studios og fortheloveoflight fortælle om udstillingsarkitekturen og lysdesignet. 

Bygningens rumlige kvaliteter er genskabt på baggrund af bygningsarkæologiske undersøgelser. Tidligere skæmmende ombygninger er fjernet, og de oprindelige bemalede lofter og vægge er istandsat.

I museets stueetage er der etableret nye publikumsfaciliteter med billetsalg, butik og café, mens resten af etagen anvendes til særudstillinger. Bygningens øverste to etager er indrettet med fleksible udstillingsarealer.

Desuden opfylder udvalgte udstillingsarealer skærpede sikkerhedskrav, så man kan have udstillinger af væsentlig kunstnerisk eller kulturhistorisk betydning.

Københavns Museum, der tidligere lå på Vesterbrogade, lukkede for besøgende i 2015. I det nye Københavns Museum finder man en permanent udstilling om bygningens historie og selvfølgelig Københavns historie fra istiden til i dag med bl.a. en ny interaktiv bymodel. Derudover byder museet på skiftende særudstillinger. 

Efter omvisningen er der mulighed for selv at gå på opdagelse i museets udstillinger inden museet lukker kl. 18.


Fakta

Bygherre: Københavns Kommune
Årstal: 2016-2019
Omfang: 3.200 m2
Anlægssum: 55,3 mio. kr.

Totalrådgiver, arkitekt: Rørbæk og Møller Arkitekter A/S
Arkitekt: LETH & GORI
Udstillingsarkitekt: JAC Studios
Lysdesign: Fortheloveoflight
Arkitekt, særudstilling: Anne Schnettler
Indretning af butik og café: Briq
Farvekonservator: Københavns Konservatorer
Restaurering af det centrale trapperum: Nationalmuseets Konservatorer
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen A/S
 

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:35 Omvisning v/ Nicolai Overgaard, adm. direktør, partner i Rørbæk og Møller Arkitekter, Karsten Gori, partner i LETH & GORI, Johan Carlsson, Founder and Artistic Director, JAC studios samt Nikolaj Birkelund, Owner, fortheloveoflight
  • 17:00 Mulighed for at se udstillinger og museet på egen hånd
  • 18:00 Museet lukker / Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/04 2020 15:30 - 18:00

Adresse

Stormgade 18
1555 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes i gårdhaven foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

14/04 2020 15:30 - 18:00

Adresse

Stormgade 18
1555 København

Deltagerantal

25

Mødested

Vi mødes i gårdhaven foran indgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk