print logo

Turen går til Orienten


 

Tag med når vi sætter kurs mod Orienten – altså i Københavns Nordhavn. Her skal vi høre om visionerne bag Københavns nye, bæredygtige bydel se nærmere på den nye metrostation Orientkaj og bydelens første almene boligbyggeri Orienten.

Deltagerliste

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

I 2015 flyttede de første beboere ind i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn, og i dag bor der mere end 2.000 mennesker i den nye bydel, som siden da og stadig er i en spændende udvikling. Vi tager ud og ser på nogle af de nyeste projekter sammen med tre kyndige turguider:

 • Rita Justesen, Chef for planlægning og bæredygtighed i By & Havn 
 • Rune Boserup, Project Director fra COBE 
 • Charlotte Nørbak, Byggechef i Domea

Vores tur begynder på Orientkaj – det sidste stop på den nye M4-metrolinje, der åbnede i al stilhed i slutningen af marts. Orientkaj er en højbanestation placeret ud til Orientkajs havnebassin og har et lokalt arkitektonisk præg, som spiller sammen med de omkringliggende byrum og bygninger, der er planlagt som Den Hvide By. Derfor er stationen udført med bl.a. hvide mosaikker indvendigt og en beklædning i lyst aluminium udvendigt, der spejler himlen. Bag metroens design står COBE.

Bagefter fortsætter vi på en gåtur rundt i området, hvor vi undervejs hører om bydelens arkitektur, sammenhæng og fremtidige visioner og kommer forbi nogle af de projekter, der allerede er realiseret og nogle af dem, der er på vej.

Et af de nyeste er Orienten. tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med KHS Arkitekter og BOGL Landskab med Domea som bygherre. Orienten er Nordhavns første almene boligbyggeri og skal dermed være med til at bidrage til den sociale bæredygtighed og diversitet i bydelen, som er blandt Københavns dyreste. Orienten indeholder 134 boliger fordelt på almene boliger, ungdomsboliger og boliger til borgere med særlige behov. Derudover en daginstitution, en restaurant og en café.som vil fortælle og ikke mindst vise os 

Vi kommer ind og ser en bolig og gårdrummet og skal høre nærmere om, hvordan det har været muligt at bygge boliger af høj kvalitet og med et særegent design i et fashionabelt bykvarter og samtidig overholde de stramme budgetrammer for alment byggeri.  

MØDESTED: Orientkaj metrostation

Billedkreditering: Jacob Ljørring, Domea.dk samt Metroselskabet

 

Vedr. corona

 • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
 • Vi medbringer håndsprit
 • Vi holder behørig afstand
 • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

 • 15:00 Vi mødes på Orientkaj metrostation. Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:10 Introduktion til den nye bydel og metrostation v/ Rita Justesen, Chef for planlægning og bæredygtighed, By & Havn og Rune Boserup, Project Director, COBE
 • 15:45 Guidet gåtur rundt i området v/ Rita Justesen
 • 16:15 Introduktion til boligbyggeriet Orienten v/ Charlotte Nørbak, Byggechef, Domea
 • 17:00 Netværk og forfriskninger
 • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

17/06 2020 15:00 - 17:30

Adresse

Sundkrogsgade
2150 København

Deltagerantal

30

Mødested

Orientkaj metrostation

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

Praktisk information

Dato og tid

17/06 2020 15:00 - 17:30

Adresse

Sundkrogsgade
2150 København

Deltagerantal

30

Mødested

Orientkaj metrostation

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

footer image byens netværk