print logo

Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter


Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Det skal vi se, når vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark. Rektor Torben Nielsen og prorektor Kristine Leth Juul viser rundt og fortæller om stedets visioner og arkitektur.

Deltagerliste (opdateret 28.10.21)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Med en placering i det nye centrale udviklingsområde Godsbanen er den nye arkitektskole i Aarhus designet i en åben struktur, der indgår i dialog med sine omgivelser og sætter fokus på bygningens indre liv.

Visionen har været at skabe et kulturelt samlingspunkt - en ”arkitekturfabrik”, der med højt til loftet og store, værkstedslignende funktioner vil udgøre en robust og fleksibel ramme for de studerendes kreativitet. Vægge og paneler fremstår upolerede i grå nuancer og sikrer, at det - i tråd med Bauhaus-traditionen - er eleverne og deres projekter, der er i fokus.

Mens stueplanet er åbent og inviterende, er etagerne ovenover tilegnet administration, tegnesale, undervisnings- og forskningsarbejdspladser, hvor der skabes en mere privat zone for skolens studerende og ansatte. Vendt ud mod Godsbanen og den grønne kile er værkstederne og de forskningsrettede laboratorier – skabt som en uformel ramme, der skal understøtte dialogen mellem skolen og samfundet, studiemiljøet og byen.

Med sine 12.500 kvadratmeter består den nye arkitektskole af undervisnings-, forsknings- og værkstedsfaciliteter til ca. 600 studerende og mere end 100 ansatte. Byggeriet stod færdigt i sommeren 2021.

Tag med, når Byens Netværk besøger Aarhus Arkitektskole og får en rundvisning af arkitektskolens rektor Torben Nielsen og prorektor Kristine Leth Juul.

 

 

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Totalentreprenør: A. Enggaard A/S

Projektteam: Vargo Nielsen Palle, Rolvung og Brøndsted Arkitekter, ADEPT, Arkitema, SlothMøller, Nord Arkitekter, Steensen Varming, Tri-Consult, Signal Arkitekter

 

Fotos: Lisbet Fibiger, Byens Netværk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Introduktion til Arkitektskolen - arkitektur for arkitekter v/ rektor Torben Nielsen og prorektor Kristine Juul Leth
  • 15:45 Rundvisning
  • 16:45 Netværk og forfriskninger
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

03/11 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Exners Plads 7
8000 Aarhus C

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 2234 6629

Praktisk information

Dato og tid

03/11 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Exners Plads 7
8000 Aarhus C

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet 2234 6629

footer image byens netværk