print logo
Byens netværk

Københavns Blikkenslager- og VVS Laug

september 2010De ca. 400 medlemmer af Københavns Blikkenslager- og VVS Laug arbejder hver dag med byens huse. De sikrer bl.a. energioptimering samt smukke tage og facader på de historiske bygninger som f.eks. Christiansborg og Carlsberg Bryggerierne, Elefantporten.

Blandt de mere usynlige opgaver kan nævnes de mange rørføringer i jorden. Lige nu er det kloakkerne, der er fokus på, men også fjernvarme og de rene drikkevand er Laugets medlemmer med til at sikre.


Laugets Bestyrelse med Laugssekretær samt nogle af Laugets effekter sammen opstillet i et blikkenslagerværksted

Københavns Blikkenslager- og VVS Laug har lige siden sin stiftelse i 1678 givet sine medlemmer en solid, faglig opbakning. En opbakning, hvor Laugets eget sekretariat er krumtappen. Sekretariat kan sikre medlemmerne en opdateret og målrettet viden om udviklingen i en branche i rivende udvikling.

Det kan være på medlemsmøder, i ”Laugs Nyt”, fagbladet ”Dansk VVS”, løbende medlemsudsendelser – eller når medlemmerne henvender sig personligt til sekretariatet.

Desuden kan Københavns Blikkenslager- og VVS Laug formidle faglig støtte til medlemmerne i forbindelse med branche-spørgsmål samt sikre indflydelse på branchens tekniske uddannelser.

Københavns Blikkenslager- og VVS Laug kan – trods tidernes ugunst – notere sig en solid og stigende medlemsopbakning. Lauget har placeret sig meget stærkt som en ”københavner-forening” med fingeren på pulsen. Det er i disse rammer, medlemmerne har deres faglige platform. Det er her, de med baggrund i en lang fortid kan drøfte fremtidens udfordringer og ruste sig til de opgaver, som morgendagen bringer.

Samtidig sikrer Lauget også medlemmerne en stor netværks-aktivitet inden for branchen.


Københavns Blikkenslager- og VVS Laug har gennem årene samlet mange forskellige svende og mesterstykker, som i dag kan ses udstillet i Laugslokalet

Derfor er vi medlem af Byens Netværk
Som medlemmer af Byens Netvæk kan disse rammer udvides i takt med, at byggeriet også ændrer karakter. Hver faggruppe har fortsat sine spidskomperencer - Københavns Blikkenslager- og VVS Laugs medlemmer inden for energi, varme- og køle-løsninger, rent drikkevand samt tage og facade. Men dagens byggeri bliver mere komplekst, så især de tekniske faggrupper skal arbejde tæt sammen om de optimale løsninger. Derfor er det vigtigt, at netværket også udbygges.

Fakta
Københavns Blikkenslager- og VVS Laug blev stiftet i 1678 og er dermed et af de ældste, selvstændige laug i Danmark. Som medlem af TEKNIQ er lauget med i Danmarks fjerde største arbejdsgiverforening.

Lauget har ca. 400 medlemmer, som er medlem af lokal-foreninger i det storkøbenhavnske område. Lauget dækker medlemmer i kommunerne København, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Tåstrup, Ishøj, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Rudersdal, Tårnby og Vallensbæk.

Medlemmerne modtager fire – seks gange årligt ”Laugs Nyt” samt hver måned fagbladet ”Dansk VVS”, ligesom der flere gange hver måned afholdes faglige og sociale sammenkomster.

Lauget har til huse på Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup med eget sekretariat og laugslokaler.

For yderligere information se hjemmesiden: www.vvs-lauget.dk eller kontakt Monica Mørk på tlf. 77 41 15 00 eller mail: lauget@tekniq.dk


Nybolig Trolle & Hartmann februar 2020

footer image byens netværk