print logo

Besøg Danmarks nye, ældste og mest unikke byggeplads

Udgivet d. 19. marts 2019

 

Kom og se hvordan Sagnlandet Lejre bygger to bygninger fra Vikingetiden og afslut aftenen på ægte vikingemanér med et Vikingegæstebud.

Besøg Danmarks mest unikke byggeplads og kom bag om projekt Sagnkongernes Verden, der genskaber den største vikingekongehal fundet i Danmark. Sagnlandet Lejres direktør Lars Holten giver et indblik ’back stage’ i en helt unik byggeproces, mens den foregår med fokus på både den byggetekniske historie samt lidt historisk baggrund fra en spændende, svunden tid.

Program:

  • Vi mødes ved Velkomstcentret i Sagnlandet Lejre. Mens vi får en kort præsentation af Sagnlandet Lejre og en kort historisk baggrund for SAGNKONGERNES VERDEN, nyder vi en kop kaffe og et stykke kage. Alt efter vind og vejr får vi byggeteknisk information enten i Velkomstcentret eller mens vi besøger byggepladsen. På byggepladsen får vi rig mulighed for at nærstudere byggeteknikken og detaljerne samt indsnuse atmosfæren. Læs mere om bygningerne her
     
  • Vikingegæstebud med mulighed for at stille spørgsmål og være lidt viking for en stund. Her bydes I velkommen af en viking på ægte høvisk vis med det store velkomsthorn med gudernes drik mjød, som går rundt mens duften stiger op fra gryden. Retten er oksekød kogt mørt med vikingetidens grøntsager og urter. Der er drys af friske urter og en skefuld vikinge skyr på toppen. Den ældgamle drik øl i lerkander og kildevand er inkluderet i prisen og ekstra drikkevarer kan tilkøbes.

For yderligere information omkring program og praktiske informationer se dette link

Dato: 10. april 2019

Tid: Kl. 16:00 - 19:00

Sted: Sagnlandet Lejre, Slangealléen 2, 4320 Lejre

Pris: 845 kr. pr. person

Tilmelding: Tilmelding via dette link senest den 27. marts. Begrænset antal pladser. 

Arrangør: Sagnlandet Lejre i samarbejde med madahm consulting

footer image byens netværk