print logo

Konference: Den Nordiske Træ- og Bindingsværksby

Udgivet d. 27. februar 2020

Konference om Den Nordiske Træ- og Bindingsværksby 
i Helsingør i Danmark  

Hvis vi skal skabe og udvikle nye bæredygtige bygninger af træ, til fremtidens ressource-bevidste samfund, er det nødvendigt at studere de historiske træbygninger, der passer til dansk og nordisk byggeskik. 

I dagene 2.-4. april 2020 danner Helsingørs historiske bykerne ramme om en nordisk konference om "Den Nordiske Træ- og Bindingsværksby" med temaet Bæredygtige byer og bygninger af TRÆ - med lang holdbarhed 

På konferencen får du to dage med alt, hvad du skal vide om hvad træbygninger og samlede byområder med træ kan, i forhold til bæredygtighed, identitet og udvikling. Både i forhold til de eksisterende træbyer i Norden og i forhold til mulighederne for nybyggeri i træ i disse. 

Har du tid, er der en ekstra dag med ekskursion til to af af Danmarks smukkeste slotte, Kronborg og Marienlyst slot - og en byvandring i Helsingørs historiske bykerne. 

Konferencen har en række førende keynote speakers og faglige oplægsholdere. Der er gode muligheder for både debat og fagligt netværk.

Som noget helt nyt skal konferencedeltagerne selv ’ud i marken’ på 12 konkrete bindingsværksbygninger i Helsingørs historiske bykerne, og få splinter i fingrene og maling på tøjet.

Kom med til nordisk konference og bliv klogere på, hvordan nogle træhuse har overlevet flere hundrede år, hvilke tendenser, der er i vores nabolande og hvordan der bygges både bæredygtigt og langtidsholdbart til fremtiden. 

Se det fulde program her


Praktiske oplysninger  

Dato: 2.-4. april 2020

Konferencen finder sted på Marienlyst Strandhotel, Nordre Strandvej 2 A, 3000 Helsingør

Pris for konferencen torsdag + fredag: 2300 DKK  

  • 5 keanotespeakers og 24 foredrag fra hele norden om træhuse og træbyer 
  • Inkl. Kaffe, te, isvand, juice og frisk frugt hele dagen og 2x frokost (lunsch)  
  • Festmiddag på Marienlyst Strandhotel med 3 retters menu og 1 glas husets vin   

Pris for overnatning på Marienlyst Strandhotel: 995 DKK/pers./nat   

Tilmelding senest fredag den 6. marts 2020 via dette link 

Arrangør: Nätverket den nordiske Trästaden bestående af en række historiske træbyer i Norden - plus Foreningen Netværk for Bindingsvæk (DK), Fortidsminneforeningen (NO), Byggnadsvårdföreningen (SE), Föreningen för historiska städer i Finland (FIN)  
Fra Danmark: Søren Hossy, Per Godtfredsen og Søren Vadstrup  
Konferencen støttes af Nordisk Ministerråd og Helsingør kommune

footer image byens netværk