print logo

Nabostøj - en fælles sag

Udgivet d. 16. september 2020

Konference for aktører, der arbejder i bolig- og byggebranchen

Hvornår bliver lyden af naboen til generende støj? Hvordan påvirker det vores oplevelse af vores eget hjem, når lyde fra naboernes hjem trænger ind i det? Hvorfor forventer de fleste, at problemer med nabostøj skal løses alene ved at vise hensyn og rummelighed, og ikke ved at forbedre de bygninger, vi bor i?

Det er nogle af de spørgsmål forskningsprojektet ”Hvad er nabostøj” med støtte fra Grundejernes Investeringsfond og Realdania har undersøgt. Denne eftermiddag fortæller antropolog Sandra Lori Petersen om forskningsprojektets resultater og præsenterer hvidbogen Nabostøj – en fælles udfordring, som udkom i juni. Hvidbogen beskriver hvordan problemer med nabostøj ser ud fra faglige perspektiver så forskellige som antropologens, akustikerens, konfliktmæglerens, sundhedsforskerens og juristens.

Med oplæg om arkitektur, bæredygtigt byggeri, historisk lyd og udviklingen af konkrete værktøjer inviterer vi denne eftermiddag dig, der arbejder i bygge- og boligbranchen til at deltage i en samtale om, hvordan vi åbner op for en mere pragmatisk og tværfaglig tilgang til at håndtere udfordringer omkring nabostøj i etageejendomme.

Hvidbogen Nabostøj en fælles udfordring kan hentes her (pdf) eller bestilles gratisk i fysisk format via GIs hjemmeside.

Vi gør opmærksom på, at der kan blive taget situationsbilleder og video på konferencen til brug i formidlingsøjemed.

 

Praktisk information

TID OG STED
23. september 2020, kl. 13.00 - 17.00.

Grundejernes Investeringsfond
Ny Kongensgade 15
1472 København K

Adgang til lokalet via glaselevator i gården. Følg messingknapperne i brostensbelægningen.

TILMELDING
Konferencen er gratis, men kræver tilmelding senest fredag den 18. september 2020. Tilmelding her

footer image byens netværk