Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. juni 2021

Vi har for alvor fået gang i arrangementerne, og den seneste måned har budt på ikke mindre end 11 af slagsen (og yderligere tre følger i denne og næste uge i både København og Aarhus), hvor vi både fysisk og digitalt har været forbi alt fra ny arkitektur til historiske transformationer, generalforsamling og ikke mindst vores store konference. Det er fantastisk at være i gang igen og nyde gensyn med flere og flere af jer.

I juli måned holder arrangementerne sommerferie, men glæd dig til august, hvor du nu kan tilmelde dig tre nye arrangementer:

Vi lægger ud med et besøg på den tidligere Flyvestation Værløse, hvor Filmstationen nu har til huse og lægger kulisse til danske film, TV-serier og reklamer. Måske kan du genkende nogle af dem, når vi får en rundvisning i studierne og ser nogle af de mange originale bygninger og omgivelser, der med sin fortid som flyvestation er fyldt med fascinerende detaljer fra den tid. Derudover skal vi høre om den udviklings- og masterplan, der skal transformere Filmstationen til et nyt kreativt erhvervsområde. Tag med og hør om Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde og læs mere om Filmstationen og udviklingsplanerne i Månedens profil her.

Det handler også om transformation af et historisk område, når vi skal høre om Refshaleøen – fra industri til destination. Den kunstige ø var tidligere hjemsted for B&W, men er i dag udviklet til et mangfoldigt område med erhverv, kultur og oplevelser. Sammen med Refshaleøens Ejendomsselskab hører vi om de overordnede visioner og tiltag for udviklingen, og undervejs kigger vi forbi hos nogle af de aktører, der i dag holder til på øen: Arkitektfirmaet Urban Power, der er specialiseret i urban transformation, det bæredygtige byggemarked Havnens Hænder og det nyåbnede plantemarked Byens Plantetorv. 

Og i samme anledning kan vi glæde os over at byde et stort velkommen til Urban Power som nyt medlem - vi glæder os til at møde jer på Refshaleøen og på vores andre kommende arrangementer.

Sidst men ikke mindst glæder vi os til at fejre Sommer på Slottet, når vi besøger Charlottenlund Slot og hører om dets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab, hvor bl.a. den 150 år gamle virksomhed Søe-Jensen & Co. har residens og vil fortælle om det at være en moderne gørtler-virksomhed med historisk tæft. Samtidig kan du lære dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi slutter af med netværksbar i de smukke omgivelser.

Til slut en høflig påmindelse om, at vi gerne vil modtage eventuelle afbud til vores arrangementer i god tid. Særligt vil vi gerne undgå "sidste-øjebliks-afbud", da det er ærgerligt for både de andre deltagere og de oplægsholdere, som stiller sig til rådighed ude på arrangementerne. Og det være sagt så glæder vi os som altid til at se jer!


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

På den tidligere Flyvestation Værløse ligger Filmstationen A/S i et råt og uspoleret landskab omgivet af militærets gamle hangarer, kontorbygninger, haller og værkstedsbygninger. I dag er området godt på vej til at blive et kreativt erhvervsområde målrettet filmbranchen og andre kreative erhverv. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lærke Jul Gagner, Byggeudviklingschef i BO-VEST, svarer bl.a. på, hvordan boligorganisationer spiller en rolle i den grønne omstilling, og hvordan BO-VEST arbejder inden for rammerne af en ny bæredygtighedspolitik. Klik ind og læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Bydelsvandring i Jernbanebyen​, 24. juni - få pladser
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus, 24. juni
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som nyt design hostel. Vi ser og hører nærmere om det nye hostelkoncept BOOK1 og transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, der tilbyder nye oplevelser for både gæster og lokale.


25hours Hotels Copenhagen – The Trinity Quarter, 29. juni
Et nyt hotel i et 'nyt' kvarter. På Købmagergade i København er historiske ejendomme under transformation og åbner i 2022 som nyt hotel drevet hotelkæden 25hours Hotels. Vi tager på byggepladsbesøg med bygherre og arkitekt og ser og hører om projektet.


Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde, 17. augsut
På den tidligere Flyvestation Værløse ligger Filmstationen, der lægger kulisse til danske film og TV-serier. Få en rundvisning i studierne og se nogle af de originale bygninger og omgivelser, som nu skal udvikles til et nyt kreativt erhvervsområde.  


Refshaleøen - fra industri til destination, 19. august
Tag med til Refshaleøen og hør om udviklingen fra industriområde til byens nye destination. Vi hører om visionerne for området og besøger nogle af de aktører, der i dag har til huse på Refshaleøen: Havnens Hænder og Byens Plantetorv.


Sommer på Slottet, 26. august
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi fejrer sensommeren og inviterer til netværksbar på det smukke Charlottenlund Slot, hvor samtidig skal høre om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september - kommende arrangement
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Renovering af Lyngby Rådhus, 21. juni
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Tunnelfabrikken & Kulturdistrikt Nordhavn, 27. maj
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Se vores Folkemødedebatter

www.byens-netvaerk.dk

Byens formål i fremtiden? - se debatten fra Folkemødet 2021
Se Altingets Folkemødedebat hvor vi sammen med Instituttet for Fremtidsforskning stiller spørgsmål ved fremtiden for vores byer.


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro - se debatten fra Folkemødet 2021
Se Folkemødedebatten hvor et panel i bedste "Sara og Monopolet"-stil svarer på nogle byggeriets dilemmaer i forhold til den grønne omstilling i byggeriet og den sociale sammenhængskraft i byerne.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Grøn finansiering i byggebranchen
Hvad betyder udviklingen af grønne lån i ejendoms- og finanssektoren? Hvor stor er udbredelsen - og hvordan sikrer vi mere ensartede måder at klassificere bygninger på i det internationale ejendomsmarked? Få indblik i finanssektorens bidrag til den grønne omstilling.


Byens Podcast: Peptalk til byggebranchen - med Connie Hedegaard
På konferencen Byggebranchen ser grønt - afholdt i samarbejde mellem Byens Netværk og Byggesocietetet den 10. og 11. juni - gav Connie Hedegaard byggebranchen en opsang om at tage fat på de helt grundlæggende udfordringer, som byggeriet står over for. 


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding.


Skal du til MIPIM 2021? Book værelser på Hotel ChanteClair
Skal du til Mipim i september, kan du booke overnatning på "vores" hyggelige netværkshotel Hotel ChanteClair i Cannes. Kontakt Hotel ChanteClair direkte for nærmere info. Fra 2022 er der igen mulighed for at booke logi gennem Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021
Kursusrækken ”Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021” i RAADVAD fortsætter med syv dage, der tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


www.byens-netvaerk.dk

Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen. Magasinet er gratis.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link