print logo

Ny hovedindgang og rundtur i Den Gamle By i Aarhus

Deltagerliste (opdateret 25.04)

Den Gamle By i Aarhus har fået en ny hovedindgang i Ceres-krydset mellem Silkeborgvej og Viborgvej. Byggeriet åbner den historiske museumsby op mod Aarhus Midtby og markerer med sit nutidige formsprog overgangen fra én tid til en anden.

Sammen med arkitekt Ralf Wagner fra Cubo besøger vi Den Gamle By og bliver klogere på arkitekturgrebet i den nye hovedindgang. Efterfølgende går vi en tur gennem Den Gamle By, hvor arkitekt og bygningschef Niels W. Meyer viser nedslag i konkrete byggerier og giver os et indblik i, hvordan man arbejder med kulturarv og fornyelse på et sted, der formidler hele Danmarks historie. Den nye hovedindgang bliver på den måde startskuddet til hele den tidsrejse, man kan opleve i Den Gamle By. Vi slutter af med en øl/vand på Aarhus'  legendariske jazzsted Bent J.

Luk fuld beskrivelse

Den nye hovedindgang til Den Gamle By i Aarhus er tegnet af Cubo Arkitekter og rejser sig over tre etager med en transparant klimaskærm med glaspartier og lette stålkonstruktioner på en base i tegl, mens den indre bærende kerne er udført i varme trækonstruktioner med dæk- og vægelementer i CLT. I stueetagen findes billetsalg og butik.

Målet med den nye bygning har været at skabe en ny indgang, der orienterer sig direkte mod Aarhus midtby og den omkringliggende kontekst og spiller sammen med den diversitet i arkitektur og skala, der i dag kendetegner Ceres-krydset.

Samtidig inviterer bygningen til en forestående tidsrejse, hvor den besøgende aktivt er med til skabe oplevelsen af historien. Man ankommer i nutiden og træder ind i fortiden, idet man langsomt bevæges tilbage i kultur- og bygningshistorien, jo længere man bevæger sig ind i Den Gamle By.

På den måde er den nye hovedindgang med til at eksemplificere vigtigheden af en kontinuerlig udvikling af vores eksisterende byrum med en anerkendelse af, at vi lader dét, vi har, følge med tiden og aktualiserer det på ny.

Hovedindgangens foyer fungerer som et stort overdækket torv placeret i overgangen mellem Botanisk Have og Den Gamle By, og bygningen er nøje indpasset den fredede haves landskab. Således skaber den omvendte tagkonstruktion afstand og rum, så Anton Rosens smukke pavillon naturligt inddrages visuelt i foyerens interiør. Samtidig har foyeren en rummelighed, hvor mange besøgende kan være samlet under tag på samme tid, samtidig med at den markerer et nyt offentligt rum.

Den nye hovedindgang til Den Gamle By er vinder af Aarhusianernes Arkitekturpris 2023.

På arrangementet deltager Ralf Wagner, arkitekt, Cubo Arkitekter og Niels Meyer, bygningschef i Den Gamle By.

Fotokreditering: Cubo

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Vælg venligst en mulighed fra listen

Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Præsentation af den nye hovedindgang v. Ralf Wagner, Cubo Arkitekter
  • 16:15 Den Gamle By i rummet mellem historie, kulturbevaring og fornyelse v. Niels W. Meyer, bygningschef, arkitekt MAA
  • 16:30 Vi besøger Den Gamle by med nedslag og eksempler på bydelens udvikling v. Niels W. Meyer
  • 17:00 Vi tager en øl/vand på det legendariske jazzsted Bent J
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

06/05 2024 15:00 - 17:30

Adresse

Den Gamle By, Viborgvej 2
8000 Aarhus

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

Praktisk information

Dato og tid

06/05 2024 15:00 - 17:30

Adresse

Den Gamle By, Viborgvej 2
8000 Aarhus

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger, tlf. 22346629

footer image byens netværk