print logo
Byens netværk

Trekantsgrunden IIFotoreportage

Byens Netværk og Byggecentrum besøger det næsten færdige projekt på et af ONV Arkitekters præfabrikerede byggerier Trekantsgrunden, som udføres af Jönsson a/s i hovedentreprise. På en trekantet grund ved siden af DR-byen vokser plejecenter og almene boliger op, udført med fladeelementer i træ som prisbilligt byggeri i lavenergiklasse 1.

ONV Arkitekter er en af Danmarks førende tegnestuer inden for præfabrikeret byggeri, og har med bl.a. typehuset ONV-boligen, Ritt Bjerregårds billigboliger samt utallige daginstitutioner bevist, hvordan arkitekter kan bygge velfungerende og smukt på trods af et lille budget.

Senest opfører tegnestuen ca. 600 almene boliger, hvoraf de 53 opføres på Amager Fælledvej på Trekantsgrunden.

Jönsson a/s, som er en del af Engsø Gruppen a/s, har stor erfaring med lavenergibyggerier med præfabrikerede elementer og er begejstrede for konceptet, som giver helt nye muligheder med særlig fokus på beboerinddragelse og tværgående samarbejde gennem hele processen og resulterer i fornuftig kvalitet, klimavenlige konstruktioner og lave omkostninger, som i sidste ende betyder attraktive boligpriser.

Arkitekt Søren Rasmussen, ONV fortæller om de tanker og overvejelser, der går forud for et byggeri begrænset af økonomi og transportmæssige forhold. Vi får en rundvisning i plejecenteret og boliger, hvor vi ser de rumlige kvaliteter, og vi får også et indblik i de overvejelser, der tages i et prisbilligt lavenergi byggeprojekt.


Jönsson a/s har produceret en film fra Trekantsgrunden, som illustrerer konceptet med det præfabrikerede letbyggeri i lavernegiklasse 1.


Fakta

Entreprenør: Jönsson

Bygherre: 3B

Ingeniør: Dominia

Arkitekt: ONV Arkitekter
 Program

 • 15:30
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:45
  Processen og byggeriet v/ Arkitekt Søren Rasmussen, ONV Arkitekter
 • 16:15
  At bygge med præfabrikerede elementer v/ produktionschef Per Møller, Jönsson a/s
 • 16:35
  Rundvisning i plejecenteret og boliger
 • 17:30
  Forfriskninger & networking
 • 18:15
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

15/09 2011 15:30 - 18:30

Adresse

Amager Fælledvej 135
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

15/09 2011 15:30 - 18:30

Adresse

Amager Fælledvej 135
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk