print logo

Biosfæren - bygning 202 på DTU


Biosfæren er navnet på det træbeklædte atrium i DTUs nye bygning 202. Med sine iøjnefaldende 'egetræskasser' i forskudte plan danner rummet en varm og indbydende ramme om sociale møder og faglige udvekslinger mellem husets mange brugere. Kom med indenfor i den imponerende bygning, som bl.a. har fået Tømrerprisen 2017.

Deltagerliste
Fotoreportage

Bygning 202 er en del af DTUs nye Life Science & Bioengineering-kompleks, hvor 650 medarbejder fra DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet flyttede ind denne sommer. Hele projektet tæller bygning 201-205 og er DTU's hidtil største byggeprojekt, der omfatter nybyggeri og ombygning af omkring 42.000 m2.

Bygning 202 har optimale forhold for et forskningsmiljø i international topklasse, med laboratoriefaciliteter og tværfaglig netværksdannelse som omdrejningspunkt.

Biosfæren fungerer som netværkscenter, hvor forskere og studerende kan mødes på kryds og tværs af fagligheder, mens den øvrige del af bygningskomplekset bl.a. indeholder laboratorier, dyrestalde, akvarier og ringventilation.

Selve det 13 meter høje atrium på 27.000 m2 er beklædt med 18.400 trælameller til i alt næsten 50.000 løbende meter. Atriummet indeholder kantine og caféområde og plads til oplæg, debatter, udstillinger og events samt generelt ophold og gruppearbejde.

De mange egetræslameller i Biosfæren giver en god lydmæssig og visuel effekt, og rummene, som bogstavelig talt hænger ned fra loftet, gør at den vanlige opdeling i etager flyder ud og skaber synlig kontakt til forskere og medarbejdere på etagerne ovenover.

Det er ikke en tilfældighed, at der er brugt eg i byggeriet. På byggegrunden stod der tidligere en lille skov af egetræer, og da man fældede træerne opstod idéen om at bruge egetræ til Biosfæren. Lamellerne er amerikansk hvid-eg på overfladen med en ribbekerne af tæt birkekrydsfiner af hensyn til stabiliteten.

Bygningen er skabt i samarbejde mellem Christensen& Co. Arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter, COWI, Norconsult og Schul Landskab.

Tømrerprisen 2017 gik til Danmarks Tekniske Universitet og tegnestuerne Christensen & Co. Arkitekter og Rørbæk og Møller Arkitekter for deres utraditionelle og kreative arbejde med Biosfæren og Bygning 202.

Foto: Adam Mørk

 



Program

  • 15:30
    Velkommen v/ Byens Netværk og Claus Møller Rasmussen, bygherrechef på DTU
  • 15:45
    Om bygning 202 v/ Gitte Højrup fra Christensen & Co Arkitekter samt Anders Wesley Hansen fra Rørbæk og Møller Arkitekter.
  • 16:00
    Rundvisning
  • 17:30
    Afslutning og networking med en forfriskning
  • 18:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/09 2017 15:30 - 18:00

Adresse

DTU Anker Engelunds Vej 1, bygning 202
2800 Kgs. Lyngby

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved indgangen til Bygning 202

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

26/09 2017 15:30 - 18:00

Adresse

DTU Anker Engelunds Vej 1, bygning 202
2800 Kgs. Lyngby

Deltagerantal

50

Mødested

Vi mødes ved indgangen til Bygning 202

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk