print logo

Grænseflader og fællesskaber i Sydhavnen


Sydhavnen er en bydel med en stolt tradition, masser af kant og en stærk mangfoldighed. Dagens arrangement sætter byudvikling i Sydhavnen på tapetet og byder på både byvandring og teateroplevelse.

Tag med, når vi besøger bydelen og bl.a. spørger Boligselskabet AKB København, GivRum, Sydhavn Teater og Foreningen Sydhavnsgade, hvordan butiksliv og sociale arrangementer kan være med til at skabe en positiv udvikling og samle ”det nye” og ”det gamle” Sydhavnen. Vi slutter vi af med at se teater i de gamle industribygninger i Sydhavnsgade.


Deltagerliste
Fotoreportage

Sydhavnen har de seneste år gennemgået en enorm udvikling, hvor den tidligere industrihavn er blevet et af Københavns største byudviklingsområder, som nu er præget af kontor- og lejlighedsbyggeri.
I dag er det “nye” og det “gamle” Sydhavnen adskilt af Sydhavnsgade, der også er en af de største trafikårer ind til København, og som nu deler bydelen i to - en side med en af landets højeste gennemsnitlige husstandsindkomster og en anden med en af landets laveste.

Brobygning i Sydhavnen
På arrangementet skal vi se og høre om flere forskellige initiativer, som er med til at understøtte en positiv udvikling af et samlet Sydhavnen og udnytter de ressourcer, der findes i både den nye og den gamle bydel.

Hør bl.a. om boligselskabet AKBs ambitiøse planer for at udvikle butikkerne på Borgbjergsvej vha. en handelslivsstrategi, der skal være med til at geare butikslivet til at skubbe bag på en positiv udvikling og samtidig samle den gamle og nye bydel. Boligselskabet har vedtaget en ambitiøs plan for at udvikle butikkerne på Borgbjergsvej. I 2016 blev der udarbejdet en potentialeanalyse, som fra 2017 løftes gennem en ny organisering, hvor udlejningsindsatsen varetages af et udvalg i samarbejde med en nyansat erhvervskoordinator.

Du kan også møde GivRum, som sammen med et netværk af lokale aktører og interessenter har været drivkraft i at iværksætte en kulturel udvikling af erhvervsområdet Industritrekanten. Det er sket ved at skabe midlertidige aktiviteter, udvikle fællesskaber og bygge bro på tværs af bydelen.

Teater i industribygningerne i Sydhavnsgade
Sidst men ikke mindst skal vi se forestillingen ”SKYGGE (Eurydike siger)", med Sydhavn Teater, hvor vi som publikum vandrer rundt i industribygningerne i Sydhavnsgade. Læs mere om forestillingen her.

Inden forestillingen fortæller kunstnerisk leder Mille Maria Dalsgaard fra Sydhavn Teater om hvordan og hvorfor de laver teater i en gammel fabriksbygning. Derudover vil Thorbjørn fra Foreningen Sydhavnsgade fortælle, hvorfor det er vigtigt for bydelen at samle unge et fysisk sted, hvor de kan udvikle fællesskaber og sociale arrangementer.

Undervejs i arrangementet tager vi en bid brød hos SydhavnsCompagniet i det nedlagte posthus på Borgbjergsvej.Program

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:15
  Hvordan kan man geare butikslivet til at skubbe på en positiv udvikling? Om handelslivsstrategi fra et udlejerperspektiv v/ Cecilie Rønnow Eskelund, Boligselskabet AKB, København
 • 16:45
  Brobygning i Sydhavnen v/ Jesper Koefoed-Melson, GivRum
 • 17:15
  Byvandring på og omkring Borgbjergsvej / Den Røde Plads (Anker Jørgensens Plads) med fokus på de nuværende potentialer og udfordringer for handelslivet v/ Cecilie Rønnow Eskelund, Boligselskabet AKB København
 • 18:30
  En bid brød hos SydhavnsCompagniet i det nedlagte posthus på Borgbjergvej
 • 19:30
  Hvordan og hvorfor lave teater i en gammel fabriksbygning? v/ Mille Maria Dalsgaard, Sydhavn Teater
 • 19:50
  Om at udvikle fællesskaber og sociale arrangementer for unge i Sydhavnen v/ Thorbjørn, Foreningen Sydhavnsgade
 • 21:00
  Forestillingen ”SKYGGE (Eurydike siger)", Sydhavn Teater, Sydhavnsgade 28
 • 22:00
  Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

26/04 2017 16:00 - 22:00

Adresse

Peter Sabroes Gade 7-9
2450 København SV

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes i Boligselskabet AKBs beboerlokale, Stalden. Indgang fra Peter Sabroes Gade 7

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

Praktisk information

Dato og tid

26/04 2017 16:00 - 22:00

Adresse

Peter Sabroes Gade 7-9
2450 København SV

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes i Boligselskabet AKBs beboerlokale, Stalden. Indgang fra Peter Sabroes Gade 7

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
23344601

footer image byens netværk