print logo

Arkitektur og Sakura i Nordvest


Arrangementet er fuldt booket. Send en mail til mvs@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.

Tag med på forårets arkitektur-tur og se nogle af de fineste eksempler på 20’erne og 40’ernes by- og boligbyggeri, når vi til april besøger området omkring Bispebjerg. Vi lægger ud med et besøg i den imponerende Grundtvigskirke, hvis ikoniske teglstensfacade står som et vartegn over bydelen.   

Deltagerliste (opdateret 20.03.18)

På Bispebjerg knejser Grundtvigskirken på et af de højeste punkter i København. Vi kigger indenfor og hører lidt om det utrolige kirkebyggeri, der uanset trosretning ikke kan andet end tage pusten fra en. Med arkitekturguide, Paul Børling, bevæger vi os rundt om kirken og ser på den fine boligbebyggelse, På Bjerget, der ligesom kirken er tegnet af P. V. Jensen Klint og søn, Kåre Klint.

Boligerne, der er opført i 1920’erne, tilpasser sig kirken med inspiration fra middelalderens bybygning. Vi har fået lov at kigge indenfor i en af foreningens boliger og ser bl.a. hvordan arkitekturen er tænkt sammen med de smukke have- og gårdrum omkring.

Fra Bjerget går vi igennem en del af en anden fornem boligbebyggelse, Bispeparken, der er et af de fornemste eksempler på almene boliger i Danmark. Denne boligbebyggelse fra 1940’erne med knap 800 boliger var ved opførelsen det største samlede boligbyggeri i Skandinavien, og det udmærker sig både ved lejlighedernes funktionalitet og det fine samspil mellem bebyggelse og friarealer.

Til sidst runder vi turen af med en kop kaffe i det fri, mens vi følger strømmen af ”Sakura-entusiaster”, der hvert år ved forårstid valfarter til Bispebjerg Kirkegård for at få et glimt af og en selfie ved de nyudsprungne japanske kirsebærtræer.

Fotos: Lisbet Fibiger/Byens Netværk
 


Arrangementet er fuldt booket. Send en mail til mvs@byensnetvaerk.dk hvis du vil på venteliste.

 

Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:15 Gåtur i og omkring Grundtvigskirken
  • 16:45 Besøg i 20'erne og 40'ernes boligbyggeri
  • 17:30 Kaffe og 'Sakura' ved Bispebjerg Kirkegård
  • 18:00 Tak for i dag

Hvor/Hvornår

Dato og tid:

19/04 2018 16:00 - 18:00

Adresse:

På Bjerget 14B, 2400 København

Kontaktinfo:

lfi@byensnetvaerk.dk

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran kirken

Telefon

Lisbet: 22346629

footer image byens netværk