print logo
Byens netværk

Skt. Kjelds Kvarter – Danmarks første klimakvarter



Fotoreportage

Tag med til Danmarks første klimakvarter og hør mere om visionerne for området og ideerne med at klimatilpasse Skt. Kjelds Kvarter via alternative løsninger, der gør byrummene grønnere, sjovere og bedre at opholde sig i.

Grønnere gader, blomstrende forhaver, et rigt dyreliv og landskabelige kanaler, der leder regnvand væk fra kvarteret, så man undgår vandskader ved de store regnskyl. Det er blot nogle af de projekter, man håber på at føre ud i livet i Skt. Kjelds Klimakvarter på Østerbro over de kommende år.

Klimakvarteret vil finde innovative, teknologiske løsninger, der på én og samme tid løser udfordringerne med de store vandmængder og gør byrummet grønnere til gavn for området og dets beboere.
Visionen er at afkoble 30 % af den hverdagsregn, der falder, fra kloakken ved at lave grønne løsninger i både byrum og gårdrum. Samtidig skal gaderne indrettes, så de kan transportere større regnmængder ved skybrud langs grønne kiler, render og kanaler gennem kvarteret og ud i havnen.

På arrangementet kan du møde projektleder, René Sommer Lindsay fra Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter samt Flemming Rafn Thomsen og Ole Schrøder fra arkitektfirmaet TREDJE NATUR, som har tegnet projektet.


Tåsinge Plads, visualisering, TREDJE NATUR

Fakta
Klimakvarter.dk er et projekt under Københavns Kommune. Det er et samarbejde mellem Center for Park og Natur, Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter, Københavns Gårdhaver, HOFOR (tidl. Københavns Energi) og Miljøpunkt Østerbro.

Klimakvarter forventer at indvie det første store byrumsprojekt Tåsinge Plads i forbindelse med at København er European Green Capital i 2014, men det første lille skridt er allerede taget med etableringen af et grønt hjørne på Kildevældsgade. Projektet afsluttes i år 2016 med en international byggeudstilling, hvor forskellige løsninger på klimatilpasningsproblemer præsenteres til inspiration for resten af København og andre store byer.

Læs mere på klimakvarter.dk
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05
    Byvandring i Skt. Kjelds Kvarter
  • 16:15
    Om Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter v/ Projektleder René Sommer Lindsay og Flemming Rafn Thomsen, TREDJE NATUR Ole Schrøder, TREDJE NATUR
  • 17:00
    Netværk og forfriskninger
  • 17:30
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

05/03 2013 15:00 - 17:30

Adresse

Vennemindevej 39
2100 København Ø

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

05/03 2013 15:00 - 17:30

Adresse

Vennemindevej 39
2100 København Ø

Kontakt


footer image byens netværk