print logo
Byens netværk

Retten på Frederiksberg II



Fotoreportage (fra den 28. januar)

Vi gentager besøget i retten på Frederiksberg.
Det fredede domhus fra 1921 er blevet udvidet med en ny bygning, der bl.a. rummer helt nye retssale. Udfordringen har været at skabe en bygning, hvor man rent arkitektonisk kan fornemme seriøsiteten bag murene samtidigt med, at man føler sig velkommen.


Med den nye bygning har domstolen på Frederiksberg fået en skulpturel retsbygning, der både er klassisk og moderne. Tegnestuen 3XN står bag den nye bygning, hvis ydre form lægger vægt på en tilpasning til den eksisterende nyklassicistiske domsbygning af Hack Kampmann og på at bevare en række gamle træer på grunden. Indenfor har fokus været på at skabe et venligt og sikkert miljø for alle brugergrupper.

En domstol er en alvorstung instans, hvis bygninger stiller helt særlige krav til indretning og funktion. For eksempel er der krav til sikkerhed og vidnebeskyttelse, og det er nødvendigt at sikre at vidner, tiltalte, dommere og alle de involveredes familier ikke render ind i hinanden, før de kommer ind i retssalen. Samtidig skulle den nye retsbygning også indrettes, så den fungerer godt som arbejdsplads for dommerne. Derfor har dommerne bl.a. fået hvert deres private kontor og en dommergang, der løber uforstyrret mellem kontoret og retssalene.

Husets indretning og arkitektur
Alle salene i den nye retsbygning er udformet med så lyst og venligt et miljø som overhovedet muligt. Samtidig er alle vinduer til salene placeret over øjenhøjde for at undgå at nysgerrige og forbipasserende kan kigge ind.
Under bygningen har man bygget en parkeringskælder, som ud over personale- og gæsteparkering indeholder et slusesystem, der skal tage imod de tiltalte, der ankommer til bygningen med politiets transportvogne.

Strøjer Tegl har leveret både mursten og beklædningstegl til retsbygningen. Sammen med 3XN har de fundet frem til en tone i både mursten og tegl, der skaber et ensartet udtryk, som i både farve og overflade passer til både bygningen og stilen for de omkringliggende bygninger og Frederiksberg generelt.
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/Byens Netværk
  • 15:05
    Intro til projektet v/ Sagsarkitekt Dorthe Toft Boesen, 3XN
  • 15:15
    Rundvisning i Sofiebadet v/arkitekter Anne Poulsen & Flemming Abrahamsson
  • 16:00
    Netværk og forfriskninger i Byhaven
  • 16:30
    Arrangementet slutter

Praktisk information

Dato og tid

28/02 2013 15:00 - 16:30

Adresse

Retten på Frederiksberg Howitzvej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

28/02 2013 15:00 - 16:30

Adresse

Retten på Frederiksberg Howitzvej 32
2000 Frederiksberg

Kontakt


footer image byens netværk