print logo
Byens netværk

Prags Boulevard med Givrum.nu


Foto: Prags Boulevard, Givrum.nu

Fotoreportage

Byens Netværk tager sammen med Givrum.nu på besøg hos det brugerdrevede fællesskab på Prags Boulevard 43, for at høre om brugerdreven byudvikling, transformation og ibrugtagning af tomme bygninger.

Siden starten af 1900-tallet har maling- og lakfabrikken på Prags Boulevard 43 været arbejdsplads for hundredvis af mennesker. I 2006 flyttede produktionen udenlands og de knap 2.000 m2 stod tomme og afskåret fra naboerne af høje stakitter og hegn. De eneste, der fandt vej indenfor, var graffitimalere og lokale rødder på udkig efter en ubevogtet legeplads.

I oktober 2010 fik fabrikken nyt liv, men nu produceres der ikke maling, men motorcykler, ski, møbler, keramik, cykelbaner, brætspil over cirkusforestillinger og økologiske grøntsager til kunst, viden og idéer. Den gamle lakfabrik er blevet transformeret om til et brugerdrevet arbejdsfællesskab, hvor over 100 brugere udfolder deres vidt forskellige projekter i 28 brugergrupper.

Tomme bygninger er uudnyttede ressoucer
Centralisering af den offentlige sektor og erhvervslivets trange kår i en krisetid betyder, at bygninger overalt i landet lider samme skæbne, som overgik fabrikken på Prags Boulevard 43 i 2006. Det efterlader fabrikker, lagerhaller, skoler, børnehaver, rådhuse, supermarkeder mm. gabende tomme og det har organisationen Givrum.nu sat sig for at gøre noget ved.
De tomme bygninger er en unødig udgift for deres ejer - ejendomsskatter, opsyn og nødtørftig vedligehold koster tid, penge og opmærksomhed, uden at ejeren får noget igen. De tomme bygninger behøver dog ikke at være en klods om benet på hverken ejer, kommune eller naboer. En tom bygning er en uudnyttet ressource, som bare venter på at blive tilført nyt liv!

Givrum.nu
Givrum.nu arbejder for at tage tomme bygninger i brug. Gennem to år har Givrum.nu bistået forvandlingen af lakfabrikken på Prags Boulevard og udforsket potentialerne ved ibrugtagning af tomme bygninger. De passive ressourcer på stedet aktiveres samtidig med at nye ressourcer i form af mennesker, viden, penge og arbejdskraft bæres ind i de tomme bygninger. På den måde hjælper Givrum.nu med, at en forladt grund kan blive forvandlet til et erhvervs- eller kultursted med positive effekter langt udover matrikelgrænsen.

Læs mere om Givrum.nu her.
 



Program

  • 15:30
    Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:35
    Præsentation af Prags Boulevard 43 og Givrum.nu v/ Jesper Koefoed-Melson, partner i Givrum.nu
  • 16:00
    Debat om midlertidige byrum
  • 16:15
    Rundvisning og snak med et par brugere på Prags Boulevard 43
  • 17:00
    Afslutning, kaffe og netværk
  • 17:30
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/02 2013 15:03 - 17:30

Adresse

Prags Boulevard 43
2300 København S

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

07/02 2013 15:03 - 17:30

Adresse

Prags Boulevard 43
2300 København S

Kontakt


footer image byens netværk