print logo
Byens netværk

Urban Picnic på taget af Birkegade



Fotoreportage

På utallige opfordringer inviterer LOGIK & CO. igen Byens Netværk til en fremvisning af det unikke tagprojekt i Birkegade på Nørrebro – Denne gang holder vi urban picnic i den færdige taghave.

Andelsboligforeningen Birkegade 4-6 har fået bygget en ekstra etage og næsten 500 kvadratmeter park oven på deres mere end hundrede år gamle ejendom. Med orange sportsgummi og en enorm græsbakke er ombygningen ganske usædvanlig. Både i udseende og materialevalg. Det er derfor ikke kun et flot, men også meget kompliceret byggeri.

Birkegade ligger i det tætteste Nørrebro, og ejendommen mangler en god grøn gård. Derfor valgte foreningen at tænke utraditionelt, da taget helt tilbage i slut 90’erne blev utæt.

Den nye etage og det specielle opholdsområde har stillet store krav til forstærkning af den 120 år gamle ejendom, der fremover skal bære en betydelig ekstravægt.

Som en ekstra udfordring ligger de stabiliserende vægge på den nye etage ikke oven på de stabiliserende vægge længere nede i bygningen. Det har givet behov for anvendelsen af lodrette gitterkonstruktioner i stål og træ, samt vandrette skivekonstruktioner i tag- og dækkonstruktion. Endelig er næsten alle bygningens indervægge konstrueret i bindingsværk, som er kendt for deres mildest talt manglende restbæreevne.


Foto: Birkegade, LOGIK & CO.

Projektet er tegnet af JDS Architects og beregningerne er lavet af EKJ Rådgivende Ingeniører for andelsboligforeningen Birkegade 4-6.
Det er LOGIK & CO. der har stået for udførelsen af det komplicerede byggeri.
I 2011 blev taghaven kåret af Københavns Kommune som én ud af fem københavnske byggeprojekter, der har gjort byen flottere. I begrundelsen for præmieringen fremhævede bedømmelsesudvalget især kvaliteten i udførelsen og håndværkernes arbejde.
 



Program

  • 15:00
    Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05
    Om projektet i Birkegade 4-6 v/ Balder Johansen, LOGIK & CO., og Jesper Prib Sindberg, beboer i Birkegade
  • 15:45
    Om LOGIK & CO. v/ Balder Johansen
  • 16:00
    Netværks-picnic
  • 17:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/08 2012 15:00 - 17:00

Adresse

Birkegade 4-6
2200 København N

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

21/08 2012 15:00 - 17:00

Adresse

Birkegade 4-6
2200 København N

Kontakt


footer image byens netværk