print logo
Byens netværk

Liv & Lys i Søndermarken


Foto: Søndermarken

Fotoreportage

Søndermarken er ved at gennemgå en spændende udvikling og renovering, hvor parken bl.a. får tilføjet en række nye faciliteter, der vil tiltrække flere brugere og give oplevelser af højere kvalitet - i længere tid.

Trampoliner, balancekugler, klatrestativer og en ny motionsrute er nogle af de elementer, Søndermarken får tilføjet med den storstilede renoveringsplan. Målet er at bevare parken som et unikt haveanlæg med en særlig kulturhistorie, men samtidig tilgodese nutidens brugerønsker om oplevelser, bevægelse og natur.

Projekt Liv & Lys i Søndermarken er et unikt samspil mellem nye faciliteter for motion, kulturhistoriske oplevelser og forbedring af naturværdier i den historiske bypark.


Foto: Søndermarken, Thomas Rahbek

De tre indsatsområder

 

  • En innovativ motionsrute på 2,5 km med indbygget belysning og digitale funktioner samt fire tilhørende aktivitetspunkter skal gøre motion i parken til en interaktiv og sjov oplevelse.

 

  • Genskabelse af forsvundne kulturhistoriske bygningsværker, der kan fungere som nye baser for havens brugere og understøtte den oprindelige landskabsarkitektoniske idé.
  • Flere naturoplevelser, blandt andet ved etablering af nye vådområder og nye former for naturformidling.


Hver for sig og i samspil med hinanden vil de tre indsatsområder give Søndermarkens brugere nye, unikke oplevelses- og anvendelsesmuligheder. Digitale mobilguides, skilte og målrettede events skal sikre adgang til viden om og oplevelser i Søndermarken.

Udover Projekt Liv & Lys skal vi høre om driften af parken.
 



Program

  • 16:00
    Byens Netværk byder velkommen
  • 16:05
    Omvisning i haven V/ Slotshavechef, Niels Mellergaard, Styrelsen for Slotte og kulturejendomme og slotsgartner Lars Friis
  • 18:00
    Netværk og forfriskninger
  • 18:30
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

31/05 2012 16:00 - 18:30

Adresse

Søndermarken Roskildevej 1
2000 Frederiksberg

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

31/05 2012 16:00 - 18:30

Adresse

Søndermarken Roskildevej 1
2000 Frederiksberg

Kontakt


footer image byens netværk