print logo
Byens netværk

EQUITONE

september 2017



 

Fakta om EQUITONE
EQUITONE er et mineral-kompositmateriale, der skaber et markant æstetisk udtryk, samtidigt med at materialet udmærker sig ved særdeles gode fysiske egenskaber. Materialet er fremstillet af fibercement, med cement som bindemiddel, sammen med udsøgte fibre.
 

Udbygning og gennemrenovering af Kirkebjergskole med antrazit EQUITONE Natura facade tegnet Kant Arkitekter A/S.

Ved at anvende materialer fra EQUITONE-serien skabes der nye muligheder inden for facadebeklædning. Det fleksible materiale er kendetegnet ved en høj grad af arkitektonisk frihed, og materialeegenskaberne gør serien til et byggemateriale, der ikke tåler sammenligning med andre. EQUITONE kræver ingen former for vedligeholdelse udover almindelige periodiske eftersyn som normalt for bygninger.

Nyopførelse af rækkehuse Urtehaven med brændte teglsten og grå EQUITONE Tectiva facade, tegnet af Mangor & Nagel A/S.

EQUITONE består af fem typer: Linea, Tectiva, Materia, Natura og Pictura.
Linea er gennemfarvet 3D materiale, som leger med lys og skygge. Linea fremstår med en lineær textur, som fremhæver den indre rå stuktur i kernematerialet. Tectiva er en gennemfarvet fibercement facadeplade, hvor overfladen er slebet og føles som lærred. Ikke to Tectiva-plader er ens, hvilket giver et naturligt spil i facadeudtrykket. Modsat Tectiva, så er Natura en helt homogen gennemfarvet plade med en glat og mat overflade, som giver et monolitisk udtryk. Materia har en ru fremtoning, men fløjlsblød overflade. I takt med vejrliget skifter ændrer Materia svagt og raffineret udtryk. Pictura er matlakerede glatte facadeplader i en række moderne farver, som er beskyttet med en antigraffiti overflade og kan imødekomme langt de fleste alle farveønsker.
 

Nyopførelse af Havnecenteret, Århus Havn med facade hvid EQUITONE Pictura tegnet af CF Møller A/S.

Vores mission er inspirere og rådgive byggeriet partnere til at realisere deres visioner og planer for et sundt og bæredygtigt byggeri. Vores team af konsulenter og teknikere har en lang erfaring med både nybyggeri og renoveringer, som de gerne deler med vores samarbejdspartnere for at sikre et vellykket resultat.

EQUITONE Linea som effektfuld  loftsbeklædning af pavillion på Stændertorvet, Roskilde tegnet af Erik Brandt-Dam Arkitekter.

EQUITONE er del af ETEX Group
Etex Group, som er en familieejet belgisk industrikoncern, repræsenteret i 45 lande har fokus på bæredygtig udvikling og bestræber sig til enhver tid på at være en solid og professionel partner til byggeriet.

Koncernen producerer byggematerialer til et bredt spektrum af applikationer; og i særdeleshed til komplicerede opgaver, hvor der stilles særlige krav til styrke og holdbarhed: Facader, tag, vådrum, vindspærre og passiv brandbeskyttelse. I mere end 100 år har Etex Group leveret innovative kvalitetsprodukter til byggeriet, en industri, der stadig stiller højere krav til kvalitet, miljø og sikkerhed.

Koncernen skiller sig ud ved at levere energirigtige og bæredygtige facadeløsninger til konkurrencedygtige priser. Etex Group har fokus på at mindske spild, energioptimere processer og derved udlede så lidt CO2 som muligt.

Facade og energirenovering af Urbanplanen med bla. antrazit EQUITONE Natura facade tegnet af JJW Arkitekter A/S.

Derfor er EQUITONE en del af Byens Netværk
Vi deltager for at blive inspireret og lære af alle aktørerne, samt få indblik i innovationer og de nyeste trend i byggeriet. Det at kunne hjælpe en samarbejdspartner til god løsning på en udfordring er den bedste belønning. Gode relationer er vigtig del af samarbejdet, når man mødes i projekter.


Kontaktperson:
Mariane Mie Margolis
Area Manager
mariane.m.margolis@etexgroup.com
Telefon: 73661857

Se mere på equitone.dk 


 

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk