print logo
Byens netværk

Hi-Con

oktober 2018



Specialister i at fremstille skræddersyede altaner, trapper og facader i højstyrkebeton til renovering og nybyg.

Hi-Con har siden 2009 specialiseret sig i at fremstille altaner, trapper og facader i CRC i2®, som er virksomhedens egen generation af højstyrkebeton. Siden 2009 har virksomheden udviklet sig til at være både en produktions- og vidensvirksomhed, der er centraliseret omkring medarbejdernes enorme viden omkring højstyrkebetonen. I dag er materialet CRC i2® blandt verdens bedst testede og dokumenterede højstyrkebeton.

Fjordtårnet i Aalborg stod indflytningsklar sommeren 2018 med knap 80 altaner i højstyrkebeton. Byggeriet er tegnet af Bjørk & Maigaard ApS.

Højstyrkebetonens unikke egenskaber
Højstyrkebetonen har de samme æstetiske potentialer som almindelig beton, en styrke der er at finde i stålet og en holdbarhed, der overstiger både stålet og den almindelige beton. Denne kombination af unikke egenskaber giver både arkitekter og ingeniører rig mulighed for at udfordre Hi-Con med spændende og nytænkende altan-, trappe- eller facadekonstruktioner. Derfor indbyder Hi-Con altid til samarbejde omkring komplicerede projekter – et samarbejde som Byens Netværk i høj grad kan bidrage til at udvikle, og som kan gøre både arkitekter og ingeniørers drømme om unik arkitektur og komplicerede konstruktioner til virkelighed.

Se mere i Hi-Cons præsentationsvideo:




Herningsholm Erhvervsskole blev i 2016 opført med både Sandwichelementer, en-sidet isolerede facadeelementer, sternelementer og vægskiver i højstyrkebeton. Byggeriet er tegnet af C.F. Møller.

I dag har Hi-Con anvendt mellem 75-80.000 tons højstyrkebeton rundt omkring i Danmark, Holland og de skandinaviske lande til at skabe mere end 25.000 elementer til blandt andet altaner, trapper og facader. Materialets styrke og tæthed gør det ideelt til blandt andet at fremstille store, slanke og lette altaner, trapper og facader til renovering og nybyg.

Denne flotte og fremtrædende vindeltrappe pryder foyeren i Per Aarsleff domicilen i Viby. Trappen stod færdig i 2016 og er tegnet af Arkitema A/S.​

Højstyrkebetonens unikke egenskaber:


Hi-Con har netop leveret de sidste af flere hundrede altaner, altangangselementer og søljer til Ø4 i Aarhus.

Selvom højstyrkebeton har potentialer indenfor andre forretningsområder såsom infrastruktur, kystsikring og sikkerhed, er Hi-Con specialister indenfor byggeriet, hvor de blandt andet gør det muligt for arkitekter at skabe store udearealer til beboere i både eje- og lejemål. Blandt andet er de sidste af flere hundrede elementer netop blevet monteret på det fantastiske Bjarke Ingels projekt ”AArhus” på Ø4.

Thorvaldsensvej på Frederiksberg fik i 2017 monteret nye, slanke altaner i højstyrkebeton på deres eksisterende facade. 

Højstyrkebeton – et ideelt materiale til renoveringsprojekter
Materialet er allerede blevet anvendt til flere renoveringsprojekter på blandt andet Frederiksberg, hvor lejligheder har fået monteret altaner på de gamle facader og givet beboerne et nyt og rummeligt udeareal. Altaner i CRC i2® kan fremstilles som slanke elementer og måle helt ned til 50mm i tykkelse. Dette betyder, at der er behov for mindre materiale til altaner i højstyrkebeton, hvilket minimerer altanernes vægt.  Derfor er altaner i CRC i2® ideelle at montere på ældre facader, hvis maksimumbelastning ofte kan problematisere påsætningen af nye altaner. 


Derfor er vi medlem af Byens Netværk
 ”Byens Netværk er et godt sted for vidensdeling. Vi sidder med stor viden og et unikt produkt, som vi gerne vil dele med andre. Og vi opfordrer alle til at komme med udfordringer og idéer til hvad vores materiale kan bruges til. Vi mener at konceptet i Byens Netværk og dettes medlemmer er et rigtigt godt sted for sparring, samarbejde og udvikling.” - Torsten Skov, Projektkonsulent hos Hi-Con.


Henvendelser:
Torsten Skov
Projektkonsultent hos Hi-Con
Tlf. +45 22 37 29 26
E-mail tsk@hi-con.dk

Se flere referenceprojekter på www.hi-con.dk.

 

 


 

Altan-alferne april 2024

footer image byens netværk