print logo

KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart


Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala i byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning. Vi tager på heldagstur til Middelfart med mulighed for at blive klogere på klima og bæredygtighed - og at netværke med tværfaglige kolleger fra branchen. 

Deltagerliste (opdateret 01.10.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


En af (frem)tidens store samfundsmæssige udfordringer er tilpasningen af vores byer til et ændret klima med mere ekstreme mængder regn. Projektet KlimaByen i Middelfart har derfor haft som mål at udvikle nye innovative klimatilpasningsløsninger og -projekter, hvor klimatilpasning og byudvikling går hånd-i-hånd. Og hvor regnvandet bliver brugt som et aktiv til at udvikle byrum, der både er klimarobuste, men samtidig også grønnere, smukkere og sjovere, så man opnår en sundere og mere miljømæssig bæredygtig by.

Efter flere år med anlægsarbejde er sidste etape af det storstilede projekt nu under færdiggørelse og hele KlimaByen er klar til indvielse i efteråret 2019. Tag med når vi tager turen til Middelfart for at se eksempler på, hvordan klima og bæredygtighed er tænkt ind på både byplans- og bygningsniveau.

Vi begynder turen på Middelfart Rådhus – Danmarks mest bæredygtige rådhus – der er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen. Rådhuset er, som den første bygning i Danmark, blevet certificeret med både en DGNB Platin og Diamant. Hvor Platin-certificeringen er opnået pga. bygningens høje score inden for miljømæssige kvaliteter, er Diamant-certificeringen et udtryk for en særlig høj arkitektonisk æstetik og funktionalitet.

Vi hører om Rådhusets DGNB-certificering v/ Martha Lewis, arkitekt og DGNB Auditor hos Henning Larsen inden vi får en omvisning v / Henrik Mott Frandsen, arbejdsmiljøchef i Middelfart Kommune. Vi slutter med frokost i Rådhusets kantine med den smukke udsigt over Lillebælt.

Vi skal også høre om visionen og projekterne i KlimaByen, der er Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. Bjarne Rasmussen, ingeniør i Middelfart Kommune, tager os med på en gåtur, hvor vi ser delprojektet i bykvarteret og slutter i Aktivitetsskoven, der er et nyt rekreativt, grønt område, hvor regnvandet bliver brugt til at danner små søer og bække på overfladen, og hvor der er plads til boldspil, leg og bevægelse i skovens lysninger.

Vi slutter dagen med et kort besøg til Det Biologiske Hus, der er et bæredygtigt og modulært huskoncept med boliger bygget af biologiske restmateriale fra produktionen af græs, halm, tomat, tang og ålegræs m.m., der bliver upcyclet til værdifulde byggematerialer. Vi ser huset på egen hånd sammen med Lars Anderskov fra KEIM, der er en af leverandørerne til huset.

Læs mere om Middelfart Rådhus her

Læs mere om KlimaByen her

Projektet KlimaByen gennemføres som et partnerskab mellem Middelfart Spildevand A/S, Middelfart Kommune og Realdania. KlimaByens samlede dispositionsforslag er udarbejdet af GHB Landskabsarkitekter, Adept og Orbicon.  


Kreditering af visualiseringer af Aktivitetsskoven: GHB Landskabsarkitekter og Adept

Kreditering af Middelfart Rådhus: Kristine Mengel

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme ændringer i programmet. Turen gennemføres ved min. 20 deltagere.


Det praktiske
Det koster 495 kr. for medlemmer at deltage i turen. Prisen inkluderer forplejning hele dagen. Vi kører med bus t/r fra København. Kommer du fra Fyn eller Jylland, er det selvfølgelig muligt at støde til arrangementet i Middelfart. Angiv blot dette ved tilmelding (skriv i kommentarfeltet, at du kører selv). Tilmelding er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, kan du give din plads til en anden i din organisation.

Der er mulighed for parkering i BLOX' parkeringsanlæg på Vester Voldgade 129. Se priser m.v. her 



Program

  • 7:30 Afgang fra København fra pladsen foran BLOX - vi serverer kaffe og et rundstykke i bussen
  • 10:30 Ankomst i Middelfart
  • 10:45 Oplæg om KlimaByen v/ Bjarne Rasmussen, Ingeniør, Middelfart Kommune
  • 11:15 Oplæg om Rådhusets DGNB-certificering v/ Martha Lewis, Arkitekt og DGNB Auditor, Henning Larsen
  • 11:30 Rundvisning på Rådhuset v/ Henrik Mott, Arbejdsmiljøchef, Middelfart Kommune
  • 12:15 Frokost på Rådhuset
  • 13:00 Gåtur til projekter i KlimaByen v/ Bjarne Rasmussen
  • 15:15 Besøg til Det Biologiske Hus
  • 15:45 Kaffe og kage
  • 16:15 Afgang fra Middelfart - vi serverer en sandwich og vand i bussen
  • 19:30 Senest ankomst København

Praktisk information

Dato og tid

02/10 2019 07:30 - 19:30

Adresse

Bryghuspladsen 2
1473 København

Deltagerantal

30

Mødested

Pladsen mellem BLOX og Fæstningens Materialgård

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

02/10 2019 07:30 - 19:30

Adresse

Bryghuspladsen 2
1473 København

Deltagerantal

30

Mødested

Pladsen mellem BLOX og Fæstningens Materialgård

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk