print logo

Renovering af Frederiksberg Rådhustårn

Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i tårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.

Deltagerliste (opdateret 09.06.2020)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


Man skal være god til højder, når man bevæger sig til tops i Frederiksberg Rådhus’ tårn, der i øjeblikket er under renovering og derfor pakket ind i et stillads på ikke mindre end 27 etager. Og de seje tager selvfølgelig trappen op, mens vi andre tager hejsen. Men så er der til gengæld også en fantastisk udsigt langt ud over Frederiksberg og København, når man til sidst står 60 meter oppe.

Byggeriet af Frederiksberg Rådhus blev påbegyndt i 1942, men forsinket af materialemanglen under 2. verdenskrig, så det først stod færdigt i 1953. Hele rådhuset er 60 meter bredt og 120 meter langt. Og så knejser tårnet 60 meter op på Frederiksbergs skyline. 

De mange år har dog sat deres spor på rådhustårnet, der pt. gennemgår en omfattende renovering, der indebærer udskiftning af det eksisterende kobber foruden en renovering af den underliggende betonkonstruktion samt udkradsning af fuger og udskiftning af mursten.

Arbejdet udføres under totalentreprise af Toft Kobber, som tager os med op i tårnet og fortæller os om arbejdet med montering af nyt kobber i toppen af tårnet. Et omfattende arbejde, der forener sublimt håndværk og sans for detaljer og præcision, da stort set alle belægninger skal laves i forskelligt mål.

BEMÆRK

  • at det er et byggepladsbesøg og at du selv skal medbringe sikkerhedssko. 
     
  • at vi gennemfører besøget i to hold - ét kl. 15-16:30 og ét kl. 16:30-18:00 (du modtager en mail med angivelse af hvilket hold, du kommer på). 


Fakta om renovering af tårnet:

Bygherre: Frederiksberg Kommune

Hovedentreprenør: Toft Kobber

Rådgiver: Topdahl

Underrådgiver: ARC Nordic

Arbejdsmiljøkoordinator: Bang & Beenfeldt A/S

Underentreprenører: Dansk Stillads Service A/S, DE Bygningsfornyelse ApS, Malerfirmaet Hvidtfeldt & Hansen ApS, CP ApS, Smedemester Mads Bøggild, Københavns Tagdækning ApS 


Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.



Program

  • 15:00-16:30 HOLD 1 kommer op i tårnet
  • 16:30-18:00 HOLD 2 kommer op i tårnet

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2020 15:00 - 18:00

Adresse

Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på pladsen foran hovedindgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

09/06 2020 15:00 - 18:00

Adresse

Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes på pladsen foran hovedindgangen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk