print logo

Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken

Vi har fået mulighed for at invitere en lille skare af medlemmer med på byggepladsbesøg på toppen af København for at se restaureringen af Marmorkirkens kuppel-lanterne.

Deltagerliste 

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


Restaureringen af Kuplen på Frederiks Kirke – eller Marmorkirken, som den hedder i folkemunde på grund af sin beklædning af norsk gjellebekkmarmor, er i fuld gang.

Det er dog ikke selve marmoret, men derimod den øverste del af kirkekuplen, kaldet kuppel-lanternen, som et hold bestående af 7 forskellige entrepriser sammen med ERIK arkitekter og Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører nu er i gang med at restaurere.

Sidst Marmorkirkens kuppellanterne gennemgik en restaurering var i 1970’erne. Denne gang er det primært selve lanternen og fløjstangen, der skal gennemgås udover en række ornamenter - og store dele af renoveringsarbejdet foregår på stedet, højt over Københavns gader.

Stilladsbyggeri i 76 meters højde
Det hører til sjældenhederne, at bygningsrenoveringer i Danmark indebærer stilladsbyggerier i 76 meters højde. Men det er netop tilfældet ved Marmorkirken, hvor arbejdsmiljøreglerne har betydet, at det kæmpe stillads skulle rejses.

Det har været nødvendigt at skabe en stilladskonstruktionen, som fra jorden og 56 meter op består af et højt adgangsstillads, hvor bygningsarbejderne kan tage en elevator op. Herfra går en bro ind til kuplen, som igen forbindes med et stillads omkring den allerøverste del over kirkekuplen, nemlig lanternen.

Konstruktionen betyder, at stilladset er ekstremt vindfølsomt. Øverst i kuplen er der derfor installeret en vejrstation, hvis resultater bliver computerovervåget døgnet rundt. Ved en vindstyrke på over 15 sekundmeter vil en alarm gå i gang, og al afdækning på stilladserne skal rebes op. Det er dog ikke sket endnu.

Generelt er restaureringen af kuppellanternen et fascinerende projekt. Det vil fx blive særligt spektakulært, når vejrhanen skal ned fra cirka 70 meters højde, til smeden og op igen, samt når elektrikeren vil rappelle ned ad kuplen for at placere nye lynafledere.

Inden da kan du komme med på besøg, når ERIK arkitekter inviterer med op på stilladset for at høre mere om projektet.

Kilde: Politiken Byrum
Fotos: ERIK arkitekter


Vigtigt: Da vi kun må komme 20 personer, trækker vi lod mellem tilmeldingerne. For at være med i lodtrækningen skal du tilmelde dig senest den 20. august kl 12.00. Du hører fra os, om du har fået en plads.​ Med andre ord: Den autiomatiske bekræftelse, du får, er dermed kun et "lod" i puljen.

Bemærk at det er et byggepladsbesøg og at du selv skal medbringe sikkerhedssko og hjelm. Du kan ikke deltage uden sikkerhedsudstyr.


Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmelding.



Program

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:05 Om projektet v/ Anne Skytte Christensen, ERIK arkitekter
  • 15:10 Rundvisning og tur op i tårnet
  • 16:00 Netværk og en lille forfriskning
  • 16:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

02/09 2020 15:00 - 16:30

Adresse

Frederiksgade 4
1265 København

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes ved skurvognen ved foden af stilladstårnet, der er til venstre for hovedindgangen til kirken.

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriettes mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

02/09 2020 15:00 - 16:30

Adresse

Frederiksgade 4
1265 København

Deltagerantal

20

Mødested

Vi mødes ved skurvognen ved foden af stilladstårnet, der er til venstre for hovedindgangen til kirken.

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriettes mobil: 23344601

footer image byens netværk