print logo

Det nye Frihedsmuseum


Kom ind og se det nye Frihedsmuseum, når vi får en omvisning efter lukketid med introduktion af Nationalmuseets Bygnings- og Projektchef, der fortæller om museets historie og byggeprocessen bag det nye museum.

Deltagerliste (opdateret 24.08.2020)

Fotoreportage

 

Luk fuld beskrivelse

Den 3. juli kunne Nationalmuseet (endelig) åbne dørene til det nye Frihedsmuseum. Det nye museum er opført på samme grund i Churchillparken, hvor det tidligere museum brændte ned i 2013.  

Vi ser Frihedsmuseet efter lukketid og får en introduktion til museets historie og skæbne samt selve byggesagen ved Ulrik Abild, Bygnings- og Projektchef på Nationalmuseet, inden vi skal på en guidet rundvisning i udstillingen ved museets kyndige guider. 

Den nye museumsbygning er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter til at være arkitektonisk diskret og minimalistisk. Udstillingsarealerne befinder sig under jorden, mens museets indgang med information, butik og café ligger over jorden i den ellipseformet hovedbygning, der med tiden bliver beklædt med grøn beplantning for at integrere sig med Churchillparkens vegetation. 

Frihedsmuseet har fokus på frihedskampen, modstandsfolkene og de mange, der i allieret tjeneste bidrog til kampen mod nazismen og Danmarks frihed. Med den nye bygning er der dog blevet mulighed for at skabe en anden ramme omkring fortællingen med blandt andet brug af elektroniske virkemidler i museumsoplevelsen og man kommer helt tæt på den danske modstandskamp og kan se sjældne og unikke genstande fra besættelsestiden.

Hvorfor et nyt Frihedsmuseum?
Den 28. april 2013 brændte Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-45. Takket være en stor indsats fra Københavns Brandvæsen, lykkedes det at redde museets samlinger og arkiver. Intet gik tabt og intet led uoprettelig skade. Den påsatte brand er stadig uopklaret. Frihedsmuseets gamle bygninger blev revet ned, men 10 meter murværk er blevet bevaret. Den rummer de mursten, som har indgraveret navne på donatorerne bag Frihedsmuseet.

Byggefakta
Museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Landskabsprojektet er udviklet i samarbejde mellem Lundgaard & Tranberg, professor Steen Høyer og Julie Kierkegaard. 
Museumsbygningen er opført i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører og Dansk Energi Management samt Arkil, GK Danmark, Optimus og Juul&Nielsen.


Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.



Program

  • 17:00 Vi mødes foran museet
  • 17:15 Introduktion v/ Ulrik Abild, Bygnings- og Projektchef, Nationalmuseet
  • 18:00 og 18:15 Rundvisning i udstillingen v/ museets guider - vi deler os i to hold
  • 19:15 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

25/08 2020 17:00 - 19:15

Adresse

Esplanaden 13
1263 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran museet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

25/08 2020 17:00 - 19:15

Adresse

Esplanaden 13
1263 København

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ude foran museet

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk