print logo

URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen


De 4.000 kvm under den 6-sporede motortrafikvej Bispeengbuen er blevet indtaget af projektet URBAN13, der har omdannet det før tomme sted til et midlertidigt byrum og kulturelt samlingspunkt med plads til iværksættere, naboer og besøgende. Vi hører nærmere om visionerne bag URBAN13 og tager på bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro for at høre om, hvordan man arbejder med at udvikle området. 

Deltagerliste (opdateret 31.08.2020)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse


Under Bispeengbuen - på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg - finder man URBAN 13, der er et midlertidigt byrum bygget af containere og et lokalt bylaboratorium, der vil forvandle stedet til et kulturelt samlingspunkt og kreativt byrum.

Målet er at skabe et nyt fællesskab for områdets beboere, der kan knytte de to meget forskellige områder på hver side af Bispeengbuen sammen og samtidig give noget tilbage til byen.

I dag er Bispeengbuen et af hovedstadens mest omdiskuterede områder. På den ene side lyder det, at den er grim, støjende, forurenende, utryg, at den bidrager til oversvømmelser ved skybrud, til overophedning, og at tiden er løbet fra byen som en “betonørken”. På den anden side lyder det, at Bispeengbuen nok er “barsk, grim og ond”, men at den er et tegn på, at byen skal være dynamisk med plads til det skæve og nytænkende.

Mellem betonsøjlerne under den 6-sporede motortrafikvej er der derfor blevet plads til iværksætterkontorer, små værksteder, gadeidrætsbaner og et kulturhus. Her skal summe af aktivitet, der inviterer byens borgere indenfor og bliver et samlingspunkt for lokalområdet. Vi tager en tur ”under Buen” og hører nærmere om opstarten af og visionen med URBAN 13 ved initiativtagerne bag den socialøkonomiske virksomhed.

Bagefter får vi et bystrategisk udviklingsblik på området, når vi tager på en bydelsvandring omkring Bispeengen og Lundtoftegade, hvor vi skal høre om det store arbejde, der pågår med at skabe aktiviteter og fællesskab i området.

Til trods for at AKB Lundtoftegade er på regeringens ghettoliste, er det et progressivt sted, hvor den fysiske og arkitektoniske udvikling bliver brugt som løftestang til at give områdets beboer medbestemmelse og indflydelse. Dette sker gennem en beboerdemokratisk udviklingsplan, hvor hele Nørrebro indgår i en samlet strategi for bydelens udvikling.

Søren-Emil Schütt, Beboerformand for AKB Lundtofte, tager os med på en gåtur i området og fortæller undervejs om, hvordan man ud fra værdierne socialt ansvar, solidaritet og deltagelse arbejder for udviklingen af vores fælles rum, og om nogle af de konkrete  projekter, der er på tegnebrættet i området, herunder nybyg med bofællesskabet Urbania, en helt ny organisering af det lokale idrætsliv, en vision om at skabe selvforsyning og bæredygtigt bylandbrug i kombination med LAR- og aquaponi-løsninger, en total omlægning af områdets infrastruktur og endelig drømmen om at omdanne et tomt hus til et nyt epicenter for udviklingen af fremtidens almene boliger og nye velfærdsløsninger. 

BEMÆRK at arrangementet foregår udendørs.

 

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.



Program

  • 16:00 Vi mødes ved URBAN13 - containerne ud mod Nordre Fasanvej. Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:05 Om URBAN13 v/ Alexander Stevns Jensen, Sekretariatschef, URBAN 13
  • 16:30 Bydelsvandring v/ Søren-Emil Schütt, Beboerformand for AKB Lundtofte
  • 17:30 Tilbage til URBAN13. Netværk og forfriskning
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

14/09 2020 16:00 - 18:00

Adresse

Bispeengen 20
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes under Bispeengbuen ved containerne ud mod Nordre Fasanvej

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katjas mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

14/09 2020 16:00 - 18:00

Adresse

Bispeengen 20
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes under Bispeengbuen ved containerne ud mod Nordre Fasanvej

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katjas mobil: 20841973

footer image byens netværk