print logo

Byen vågner: Biodiversitet - hvad, hvorfor og hvordan?


Hvad er biodiversitet? Hvordan kan vi arbejde med det? Hvilke udfordringer oplever vi? Hvad er de nyeste tendenser? Hvorfor er biodiversitet vigtigt, når vi skal udvikle fremtidens byer og byggerier? 

Det er nogle af de spørgsmål, som vi bliver klogere på, når Kristine Kjørup Rasmussen, Head of Biodiversity, Biologist, Ph.D Vegetation Ecology, SLA, og Clara Stewart, Senior Landscape Architect, HLA, introducerer os til biodiversiteten.

Gennem to interessante cases og deres egne erfaringer illustrerer Kristine og Clara, hvordan biodiversitet kan designes med ambitionen om at løfte kvaliteten i vores omgivelser. Og skaber en vigtig refleksion over, hvad naturen betyder for dig og mig, i byen og i byggeriet.

Deltagerliste (opdateret 22.04.2022)

Bemærk at arrangementet afholdes online via Teams

Luk fuld beskrivelse

Kristine Kjørup Rasmussen tager os med på morgentur til Skt. Kjelds Plads i København. Byrummet er egentlig ‘bare’ et klimatilpasningsprojekt, der skal forsinke regnvand ved kraftige regnskyl.

Men det er meget mere end det.

I en rundkørsel og de omkringliggende gader er der plantet mere end 8000 træer og buske og 160 arter af planter, hvilket opleves som en lille skov midt i byen.

Kristine undersøger sammen med os om landskabet også virker som natur for de andre arter, som vi deler byen med.

Clara Stewart tager os med til Lille i Frankrig for at vise den prisvindende kontorbygning Biotope.  

Biotop strammer fra græsk og kan oversættes til ”livssted”. Det refererer til bygningens inkorporering af grøn vegetation og forbindelse til naturen.

Projektet er et beviseligt manifest på, at fysisk og visuel kontakt med naturen på en arbejdsplads øger arbejdsglæden.

Clara var Leader of Landscape på projektet og giver os et indblik i processerne fra skitse til levering, herunder i udviklingen af bygningens designkoncept og samarbejdet med de lokale økologer.

Bemærk at Clara Stewarts præsentation afholdes på engelsk

Onlinearrangementet er for alle jer, der vil vide mere om, hvordan vi kan arbejde strategisk, kreativt og operationelt med biodiversitet - både dig der allerede har gjort dig nogle erfaringer, og dig der ingen har endnu.  

Om SLA

Om HLA

Om Sankt Kjelds Plads

Om Biotope  

Fotokreditering: Javier Callejas, Mikkel Eye

 

Sådan foregår det: 

Arrangementet bliver holdt via mødeplatformen Microsoft Teams. Du modtager et link til mødet på mail før afholdelsen
Er du ikke medlem, men vil du - eller en du kender - gerne deltage i arrangementet, så kan du anmode om en gæsteplads ved at angive det i tilmeldingsformularen eller skrive en mail til Nanna på ngj@byensnetvaerk.dk 

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 



Program

  • 08:30 Godmorgen v/ Byens Netværk
  • 08:45 Naturen vågner på Skt. Kjelds Plads v/ Kristine Kjørup Rasmussen, Head of Biodiversity, Biologist, Ph.D Vegetation Ecology, SLA
  • 09:00 Biotope, practical case for a biodiversity friendly design at building scale w/ Clara Stewart, Senior Landscape Architect, HLA
  • 09:15 Spørgsmål og dialog
  • 09:45 Tak for i dag!

Praktisk information

Dato og tid

25/04 2022 08:30 - 09:45

Adresse

Online - på Teams. Link sendes på mail før arrangementet

Deltagerantal

100

Mødested

Teams

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

25/04 2022 08:30 - 09:45

Adresse

Online - på Teams. Link sendes på mail før arrangementet

Deltagerantal

100

Mødested

Teams

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk