print logo

BoligVærkstedet – sunde boliger for mennesker og planet


Hvordan kan man bygge boliger med superlavt CO2-aftryk og indeklima i topklasse? Vi besøger BoligVærkstedet for at se og høre om en ny tilgang til at bygge boliger, der er sunde for både mennesker og planeten.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til sekretariatet på info@byensnetvaerk.dk

Deltagerliste (opdateret 16.08)

Luk fuld beskrivelse

BoligVærkstedet er de første prototyper af konceptet Living Places Copenhagen, som viser, hvordan vi fremover kan bygge med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard og et indeklima i topklasse.

Visionen er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkningen af byggeri og bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer. Konceptet er baseret på fem nøgleprincipper, som kan anvendes i både nye og ældre bygninger og samfund: boliger skal være sunde, enkle, skalerbare, til at betale og skal kunne deles over tid.

BoligVærkstedet, der er bygget i en midlertidig udstillingsmodel i 1:1 i Jernbanebyen, består af syv pavilloner, hvoraf to er fuldskalaboliger i 2½ plan og fem er åbne pavilloner med forskellige funktioner til f.eks. opbevaring, fællesskab o.lign.

”Dette er vores bidrag til at skabe bedre bygninger og bebyggelser for både mennesker og kloden, i partnerskab med byggeriets aktører. Vi vil gerne bidrage til at udvikle boliger med lavt CO2 aftryk, og godt indeklima, til en overkommelig pris” Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen

Tag med, når vi sammen med Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen får en rundvisning i BoligVærkstedet og hører om perspektiver og erfaringer med boligkonceptet. 

Living Places Copenhagen er udtænkt, designet og udviklet i et partnerskab mellem VELUX Gruppen, EFFEKT Arkitekter, Artelia og Enemærke & Petersen.

Fakta om forsøgsprojektet
BoligVærkstedet har et CO2-aftryk på 3,8 kg/CO2/m2/år – tre gange lavere end det nuværende danske lovkrav på 12 kg/CO2/m2/år – og til en pris, der matcher markedsprisen på et étfamiliehus eller rækkehuse i stor skala. BoligVærkstedet er desuden designet med et stort fokus på at skabe et sundt indeklima ved hjælp af dagslys og frisk luft og har opnået det bedst mulige indeklima på markedet.

Som en del af projektet BoligVærkstedet er der gennemført en komplet LCA (Life Cycle Assesment). Det betyder, at hvert enkelt materiale, design og byggeteknik er nøje udvalgt og kortlagt i forhold til dets CO2-aftryk sammenlignet med tilsvarende i en typisk dansk husstand. På baggrund af det har partnerne bygget prototyper, der viser, at vi ikke behøver at vente på fremtidens teknologi for at bygge boliger, der gavner både mennesker og planeten.

Læs mere om Living Places Copenhagen

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400 kr. ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os. Læs mere om vores forhold vedr. tilmelding her.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til sekretariatet på info@byensnetvaerk.dk



Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til BoligVærkstedet v/ Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen
  • 16:00 Rundtur i forsøgsbyggeriet
  • 17:00 Forfriskning og netværk
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2023 15:30 - 17:30

Adresse

Otto Busses Vej 29A
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved den første pavillon

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

16/08 2023 15:30 - 17:30

Adresse

Otto Busses Vej 29A
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved den første pavillon

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck tlf. 20841973

footer image byens netværk