print logo

Byen vågner: Kunst som identitetsskaber og investering i byggeri og byudvikling med A.Enggaard og YOKE

Deltagerliste (opdateret 02.11)

Byen vågner på Islands Brygge hos tegnestuen Yoke. Med friksbrygget kaffe i kruset møder vi Simon Marxen, Kreativ Direktør & Partner hos Yoke og Ditte Søndergaard, Byudvikler hos A. Enggaard, i en samtale om, hvordan kunst kan give liv, sjæl og værdi til byggeri og byudvikling. 


“Det at tilføre et stedsspecifikt kunstværk til en bygning eller et byrum kan give stedet en helt særlig identitet.
Hos Yoke vil vi gerne tilføre stedet en ekstra formidlende dimension og gøre kunstværket aktuelt fx ved at bruge realtime data til at illustrere livet i bygningen, eller vejret udenfor nu og her.” 

- Simon Marxen, Kreativ Direktør & Partner hos Yoke.

Glæd dig til at blive klogere på, hvorfor vi skal priorietere kunsten, når vi bygger og planlægger vores byer, og hvordan kunsten kan formidle og skabe opmærksomhed omkring en bygning eller et sted. 

Luk fuld beskrivelse

Tegnestuen Yoke, med speciale i oplevelsesdesign, arbejder bl.a. med at bringe historier til live og kommunikere disse historier gennem kunstneriske fortolkninger, der er tilpasset bygninger eller byrum. Værker, der giver bygningerne liv og sjæl og værker, der skaber særlige steder ved at fortælle en historie, der understøtter stedets identitet. 

A. Enggaard er en familieejet entreprenør- og byudviklingsvirksomhed med hovedsæde i Aalborg og afdelinger i Århus, Odense og København. En stigende del af porteføljen er udvikling af hele bydele og her inkluderes kunst igennem forskellige metoder og greb.

Simon Marxen vil fortælle om, hvordan Yoke har samarbejdet med bygherrer og arkitekter omkring identitetsskabende kunstværker. Værker, der understøtter arkitekturen og formidler en historie om bygningens brug.

Ditte Søndergaard, byudvikler i A. Enggaard vil fortælle om, hvordan A. Enggaard inddrager kunst i udvikling af nye bydele. Hvorfor de ser det som en vigtig investering, og hvordan de bruger forskellige metoder til at indarbejde kunst. I nogle tilfælde er kunst et selvstændigt værk. I andre sammenhænge indgår kunstneren som en del af processen, sammen med arkitekter og bygningsingeniører.

Mere om Yoke 

Mere om A.Enggaard 

Fotokreditering: Yoke

 

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. 



Program

  • 08:30 Godmorgen v. Byens Netværk
  • 08:45 Kunst som identitetsskaber og god investering i byggeri og byudvikling
    Simon Marxen, Kreativ Direktør & Partner, Yoke og Ditte Søndergaard, Byudvikler, A. Enggaard
  • 09:30 Spørgsmål og samtale
  • 10:15 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

07/11 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Njalsgade 25B
2300 København

Deltagerantal

30

Mødested

YOKE

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf, tlf. 28266304

Praktisk information

Dato og tid

07/11 2023 08:30 - 10:30

Adresse

Njalsgade 25B
2300 København

Deltagerantal

30

Mødested

YOKE

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna Jardorf, tlf. 28266304

footer image byens netværk