print logo

Byens Saloner: Forstaden 2.0 - en mere blandet by?


Den grønne omstilling presser sig på og kalder på en helt ny dagsorden – også i forstaden.
Kom med til endnu en salon i serien om landets stadsarkitekter, hvor vi denne gang har sat to nye hovedpersoner stævne: Solveig Bergmann Nielsen, der for nylig er tiltrådt posten som stadsarkitekt i Rødovre og Dennis Larsen, der i september tiltrådte som stadsarkitekt i Gladsaxe. 

 

Deltagerliste (opdateret 07.11)

Luk fuld beskrivelse

Mange af landets forstæder oplever i disse år et stigende pres, hvor udfordringer som befolkningstilvækst, øget bilisme og trafikstøj, stigende ensomhed, flere ældre, øget ulighed, faldende biodiversitet og øgede regnmængder tydeliggør behovet for at skabe en mere bæredygtig byudvikling baseret på blandt andet klimasikring, blandede bymiljøer, transformation af det eksisterende byggeri og en tættere dialog med borgerne.

Hvis målet for forstaden 2.0 er en blødere, grønnere og mere blandet by – hvordan kommer vi så derhen?

Vi spørger to af landets nyudklækkede stadsarkitekter, Solveig Bergmann Nielsen, Rødovre Kommune og Dennis Larsen, Gladsaxe Kommune, hvordan de omsætter kommunens visioner til en stærk og lokalt forankret arkitekturpolitik? Hvilke greb vil de gøre brug af, og hvordan vil de gribe og udfolde det handlingsrum, de er blevet givet for at bringe forstaden bæredygtigt ind i fremtiden?

Kom med og bliv klogere på fremtidens forstad 2.0 i denne udgave af Byens Saloner, hvor Arkitektforeningens direktør, Lars Autrup, sidder klar i stolen med de skarpe spørgsmål. 

Mød stadsarkitekterne Solveig Bergmann Nielsen, Rødovre Kommune
og Dennis Larsen, Gladsaxe Kommune:

Værter for arrangementet er Byens Netværk og Akademisk Arkitektforening.

Arrangementet finder sted i lokalerne hos Arkitektforeningen med efterfølgende vin & netværk og er gratis for medlemmer af Byens Netværk, Arkitektforeningen og Netværket for Kommunal Arkitekturpolitik.  


Visualisering: Loop City, BIG

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 



Program

  • 15:00 Velkommen til Byens Saloner v. Lisbet Fibiger, Byens Netværk
  • 15:05 Lars Autrup interviewer Solveig Bergmann Nielsen, stadsarkitekt i Rødovre Kommune og Dennis Larsen, stadsarkitekt i Gladsaxe
  • 16:00 Spørgsmål fra publikum
  • 16:30 Netværk & vin
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

08/11 2023 15:00 - 17:00

Adresse

Åbenrå 34
1124 København K

Deltagerantal

60

Mødested

Akademisk Arkitektforening

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 2234 6629

Praktisk information

Dato og tid

08/11 2023 15:00 - 17:00

Adresse

Åbenrå 34
1124 København K

Deltagerantal

60

Mødested

Akademisk Arkitektforening

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 2234 6629

footer image byens netværk