print logo

Nytårskur Aarhus 2026

Vær med, når Byens Netværk skåler nytåret og en mere bæredygtig fremtid ind på Djursland. Vi fylder en bus og kører til Hedeskov Center for Regenerativ Praksis og slutter aftenen af på Restaurant Moment ved Friland.

Luk fuld beskrivelse

Hvordan brolægger vi vejen til en mere bæredygtig verden? Rundt om på Djursland vokser flere initiativer op som mulige svar på dét spørgsmål. Eksperimenter med nye måde at bo, bygge og leve sammen i større synergi med naturen og fællesskabet mellem mennesker udfolder sig i øjeblikket i det naturskønne område langs Aarhus Bugt.

Til dette års nytårskur fylder vi en bus og kører ud i vintermørket for at opleve to af de steder på Syddjurs, der er i gang med at udvikle nye praksisser for, hvordan vi bygger, dyrker og spiser.

På busturen leveres den rullende underholdning af Gitte Gylling H. Olesen, bæredygtighedsdirektør hos COWI, der bruger nytåret som anledning til at sætte retning på den branche, vi skal bygge os henimod i årene fremover.

Solid bæredygtig luksus på Hedeskov Center for Regenerativ Praksis

Første stop på turen er Hedeskov Center for Regenerativ Praksis – en nedlagt landsbyskole, der er omdannet et formidlings- og forskningscenter med fokus på regenerativt byggeri. Renoveringen har eksperimenteret med lokale materialer – bl.a. fra Hedeskovs egen jord – og bidrager aktivt til landskabspleje og naturgenopretning. Projektet var et af seks nominerede projekter til Renovérprisen 2025.

”I min erfaringshorisont er det et af de mest konsekvente projekter, hvis ikke det mest konsekvente, ud i at begrænse det materielle aftryk i et byggeri – uden at gå på kompromis med komfort. Ja, det er ligefrem et eksempel på solid bæredygtig luksus,” Karsten R. S. Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken, gav Hedeskov Center for Regenerativ Praksis fem hjerter.

Sofie Aagaard, medstifter og daglig leder af Hedeskov Center for Regenerativ Praksis, giver os en rundvisning på centret og fortæller om renoveringsprocessen og alle de valg, der er truffet under hensyn til genopbyggelige principper.

Gourmetmad på kompostérbare tallerkner hos Restaurant Moment

Andet stop er Restaurant Moment, der ligger ved indgangen til økosamfundet Friland. Her serveres smuk gourmetmad på kompostérbare tallerkner. Restaurant Moment er grundlagt ud fra en ambition om at drive en gourmetrestaurant på så bæredygtige principper som muligt.

Moment er optaget i White Guide, udnævnt til Bib Gourmand af Guide Michelin og blev i 2020 udmærket med den grønne stjerne i Guide Michelin.

”Jeg vil anbefale Moment til alle. Ikke som i hvis ’du lige kommer forbi’, for det gør du ikke, men som et besøg, der er hele (om)vejen værd,” Lærke Kløvedal gav Restaurant Moment fem hjerter i Politiken.

Vi får et ”behind the scenes” oplæg om Moments historie og filosofi. Derefter sætter vi os til bords og får fem serveringer samt vin eller saft.

Årets nytårstale leveres under middagen af Louise Pape Rydahl, direktør for udvikling og kultur i Syddjurs Kommune, der giver sit bud på de samfundsudfordringer, vi som branche skal være med til at løfte – og ikke mindst, hvordan man i kommunen arbejder med at understøtte den virkelyst og de fællesskaber, der ønsker at vise vejen.

Afslutningsvist kører vi gennem mørket hjem til Aarhus.

Pris:

Early bird pris for medlemmer: 1.395 kr. ekskl. moms

Pris for ikke-medlemmer: 2.395 kr. ekskl. moms

Prisen inkluderer nytårsbobler, bus, middag og vin eller saft til maden.

 

Hedeskov Center for Regenerativ Praksis:

Bygherre: Hedeskov Center for Regenerative Practice 

Arkitekt(er): Djernes & Bell, Local Works Studio (materialer & kortlægning) 

Ingeniører: VITA, ETOS, Staalpro APS, FBJ Ingeniør (brand) 

Fagentreprenører: Tømrermester Svend Erik Sørensen ApS, HUJ A/S, Følle El-Service, Auning Blik & VVS, Malerfirmaet Kildahl, Kalø Køkkenet, Entreprenørfirmaet Erik Pedersen A/S, Energibutikken, Lasse Koefoed Nielsen 

Bygningsfysisk dataopsamling: BUILD

Fondspartner: Realdania, Stig Hesselund. LCA: 3,6. Skole: 465 m2, lade og pavilion: 106 m2.

Læs mere her og her

Restaurant Moment: Udmærket med den grønne stjerne i Guide Michelin. Vandt Falstarffs bæredygtighedspris i 2025. Optaget i White Guide og blev i 2019 udnævnt til Bib Gourmand af Guide Michelin.

Læs mere her.

Kilder: Politiken, Børsen

Billeder: Restaurant Moment & Hedskov; Arkitekt: Djernes & Bell Fotograf: Johan Dehlin


Tilmeld dig arrangementet

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Ugyldig e-mail adresse
Skal udfyldes
Ugyldigt telefonnummer
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Persondatapolitik skal accepteres

Tilmelding

Vælg venligst en mulighed fra listen


Program

  • 15:00 Bussen kører fra Musikhuset i Aarhus
  • 15:05 Velkommen til årets nytårskur v. Byens Netværk
  • 15:15 Oplæg i bussen; Hvor skal vi som branche bygge os hen i årene, der kommer? v. Gitte Gylling H. Olesen, bæredygtighedsdirektør hos COWI
  • 15:45 undvisning og oplæg om Hedeskov Center for Regenerativ Praksis, v. Sofie Aagaard, medstifter og daglig leder af Hedeskov Center for Regenerativ Praksis
  • 17:00 Rundvisning på Restaurant Moment og ”behind the scenes” om Moments historie og filosofi, v. Rikke og Morten Storm Overgaard
  • 18:00 Middag på Restaurant Moment
  • 18:30 Nytårstale, v. Louise Pape Rydahl, direktør for udvikling og kultur i Syddjurs Kommune
  • 21:00 Afgang til Aarhus
  • 22:00 Ankomst til Musikhuset Aarhus

Praktisk information

Dato og tid

15/01 2026 15:00 - 22:30

Adresse

Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C

Deltagerantal

26

Mødested

Vi mødes foran Musikhuset

Kontakt

eoe@byensnetvaerk.dk
Eva Østergaard, tlf. 53854727

Praktisk information

Dato og tid

15/01 2026 15:00 - 22:30

Adresse

Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C

Deltagerantal

26

Mødested

Vi mødes foran Musikhuset

Kontakt

eoe@byensnetvaerk.dk
Eva Østergaard, tlf. 53854727

footer image byens netværk