print logo
Byens netværk

Folkets Hus og Folkets Park på Nørrebro


Foto: Folkets park

Fotoreportage

Kom med når Byens Netværk besøger Folkets Hus og Folkets Park. Her er LOGIK OG CO. og Stenbroens Træpleje i gang med at forbedre den historiske park og skabe et mere dynamisk område med plads til mangfoldighed og gode tilbud til alle brugergrupper. Nøgleordene i byggeprojektet er frivilligt arbejde, lokale kræfter, dialog og medejerskab.

På Nørrebro er man i fuld gang med at renovere og forbedre Folkets Park, så den får flere og bedre opholdsmuligheder, bedre aftenbelysning og en ny stiforbindelse igennem parken. Derudover bliver terrænet renoveret og en ny bakke bliver etableret.

Den nye park, som allerede til oktober står klar til brug, er finansieret af Københavns Kommune og tegnet af spektrumarkitekter og Kenneth Balfeldt.

Anlægsarbejder udføres af det lokale byggefirma Logik og Co., som bl.a. ansætter lokale unge i byggeprocessen og inviterer lokalområdet til arbejdsdage med beplantning af parken. Legepladsfirmaet Fantasileg færdiggør transformationen af broen til et aktivitetsmøbel.

Folkets Park anvendes af en blandet skare af børn, studerende, hjemløse, unge, ældre mv. – ren nørrebrosk mangfoldighed. Efter en grundig og konstruktiv dialog med alle i kvarteret, har brugere, børn, beboere, aktivister, unge, institutioner, foreninger, kommunen og mange flere lagt planen for en ny park.

Logik vandt opgaven i indbudt licitation. Her har de valgt at arbejde frivilligt og inddrage lokale ressourcer, så Folkets Park og københavnerne får størst udbytte af kommunes penge.

Den nye park, som allerede til oktober står klar til brug, er finansieret af Københavns Kommune

Folkets Hus
Folkets Hus ved siden af parken er Nørrebros eget samlingssted, og benyttes af forskellige foreninger og enkeltpersoner til musik, dans, kunst, til møder og andre kulturelle formål.

I 2012 blev huset renoveret i et samarbejde mellem Logik og Co. og lokale aktivister.

Tilbage i 1971 blev huset slumstormet, og siden har det dannet ramme om utallige græsrodspolitiske, kulturelle og sociale aktiviteter.
Her 40 år efter er der stadigt højt til loftet og plads til gode ideer og lokalt engagement i huset, som drives af frivillige nørrebroere, som med vidt forskellige ambitioner og interesser, har engageret sig i at fylde huset med liv.


Foto: Folkets Hus
 



Program

  • 08:30
    Vi mødes i Folkets Café til netværk og morgenmad Velkommen v/ Byens Netværk Lidt om Folkets Hus og Folkets Park v/ Balder Johansen, LOGIK OG CO.
  • 09:15
    Rundvisning i Folkets Hus og Folkets Park v/ Balder Johansen, LOGIK OG CO.
  • 10:00
    Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/10 2014 08:30 - 10:00

Adresse

Stengade 50 2200
København N

Kontakt


Praktisk information

Dato og tid

07/10 2014 08:30 - 10:00

Adresse

Stengade 50 2200
København N

Kontakt


footer image byens netværk